Ρήτρα περικοπών και στις κύριες συντάξεις ζητούν οι δανειστές

Ρήτρα περικοπών και στις κύριες συντάξεις ζητούν οι δανειστές

Επιμένουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, να «τραβούν στα άκρα» τη διαπραγμάτευση με την ελληνική πλευρά για το Ασφαλιστικό, απαιτώντας ακόμα και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και για τις κύριες συντάξεις

Την ώρα που η κυβέρνηση τη συγκεκριμένη ρήτρα αρνήθηκε να την εφαρμόσει στην Επικουρική Ασφάλιση, οι δανειστές επιμένουν την επέκτασή της και στην κύρια.

Οι προτάσεις των δανειστών σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, εστιάζονται στο να πάψει το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας να παράγει ελλείμματα. Για το λόγο αυτό επιμένουν στη θεσμοθέτηση ενός «κόφτη» που θα ενεργοποιείται όταν τα έσοδα των Ταμείων, δεν θα επαρκούν για να καλυφθούν οι δαπάνες, δηλαδή οι συντάξεις και να πραγματοποιούνται αυτόματα οι αντίστοιχες περικοπές.

Βέβαια σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι πιθανό να προκληθούν αλυσιδωτές μειώσεις στις συντάξεις, με τους ειδικούς στην Κοινωνική Ασφάλιση, να εκτιμούν ότι μπορεί να υποχωρήσουν ακόμα και κάτω από τα 300 ευρώ.  Παράλληλα, διαπιστώνοντας ότι οι Τομείς Πρόνοιας που χορηγούν εφάπαξ, επίσης παράγουν ελλείμματα, δεν διστάζουν να κάνουν λόγο, ακόμα και για κατάργηση του συγκεκριμένου βοηθήματος, δημιουργώντας ουσιαστικά αξεπέραστα εμπόδια στη διαπραγμάτευση.

Ταυτόχρονα, παραμένουν από την πλευρά των θεσμών, οι απαιτήσεις για περικοπές «εδώ και τώρα» στις κύριες συντάξεις, ύψους 6 - 30%, για εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων στην εθνική σύνταξη και για όριο θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος την 20αετία, από την 15αετία που είναι σήμερα. Η διαρροή που γίνεται από τις Βρυξέλλες, είναι ότι το υπουργείο Εργασίας, έως τώρα, έχει παρουσιάσει προτάσεις που είναι «ακοστολόγητες», συνεπώς δεν πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

«Μετέωρο» το επίδομα τέκνων του ΟΓΑ

«Χρέος» 11,2 δισ ευρώ στο ΙΚΑ απειλεί να συμπαρασύρει τις συντάξεις


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συντάξεις, Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network