Ρουμελιώτης: Η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές το 2010

Έκτακτη Γενικλή Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Αττικής την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Έκτακτη Γενικλή Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Αττικής την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής ανέφερε πως το eurogroup λάμβανε τις αποφάσεις που υπαγόρευε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Η χώρα παραδόθηκε στους δανειστές το 2010 είπε στο ραδιόφωνο 24/7 ο πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και πρώην εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Υπογράμμισε ότι έγιναν βεβιασμένες κινήσεις, η Ευρώπη ήταν ανέτοιμη για τέτοιες κρίσεις, ενώ υπήρχαν και συμπεριφορές τιμωρίας.

Σημείωσε ότι το eurogroup, λάμβανε τις αποφάσεις που υπαγόρευε ο Σόιμπλε για την Ελλάδα, ενώ είναι ένα όργανο που δεν είναι θεσμοθετημένο και δεν λογοδοτούσε πουθενά.

Πρόσθεσε ότι τα πράγματα σήμερα αλλάζουν, η εμπιστοσύνη αποκαταστάθηκε, η ανάπτυξη έρχεται κι έτσι η κυβέρνηση μπορεί να επαναφέρει το κοινωνικό κράτος, κάτι που φάνηκε από πέρυσι με το βοήθημα στους συνταξιούχους.

Αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγησης είπε ότι θα κλείσει γρήγορα γιατί το θέμα των τραπεζών έχει αποσυνδεθεί και αυτό είναι μια μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία της Ελλάδας απέναντι στο ΔΝΤ.

SHARE:

24Media Network