Σαλβίνι - Ντι Μάιο: Οι αγορές μας αγαπάνε, δεν μας τρομάζουν οι κερδοσκόποι

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι AP

Εν μέσω οικονομικού σεισμού, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στην έκτακτη σύσκεψης της ιταλικής κυβέρνησης για την οικονομία.

«Εμείς τραβάμε μπροστά, δεν μας τρομάζουν κάποιοι ολίγοι κερδοσκόποι. Ξέρουμε ότι πρόκειται για το καλό των Ιταλών και προχωρούμε με νηφαλιότητα και υπερηφάνεια», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι , εισερχόμενος στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, για την συνεδρίαση της κυβέρνησης Κόντε.

«Η Ιταλία δεν κινδυνεύει, οι αγορές μας αγαπάνε περισσότερο από τους ευρωγραφειοκράτες. Αν γυρίσουμε πίσω θα αγνοήσουμε τις υποσχέσεις μας προς τους πολίτες», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός εργασίας, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Και οι δυο αντιπρόεδροι της ιταλικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται να διατηρηθεί στο 2,4% η σχέση ελλείμματος- ΑΕΠ, ενώ υπογράμμισαν ότι θεωρούν απίθανο να φτάσει, το ιταλικό σπρεντ, τις τετρακόσιες μονάδες βάσης.

ADVERTISING

Ο υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, όμως, Πάολο Σαβόνα, λίγο νωρίτερα τόνισε ότι «αν το σπρεντ ξεφύγει, τότε θα πρέπει να αλλάξει ο κρατικός προϋπολογισμός». Παράλληλα, όμως, για να μην φτάσει τις τετρακόσιες μονάδες βάσης, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αγοράσει ιταλικά ομόλογα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιταλία: Έκτακτη σύσκεψη για τον προϋπολογισμό - Στο "κόκκινο" τα σπρεντ

Ιταλία: Σε ελεύθερη πτώση η παραγωγή ελαιολάδου

Ράλι ανόδου για τα ιταλικά ομόλογα-Σε ποιο ύψος διαμορφώνονται

SHARE:

24Media Network