Σέλινγκ: Η Ελλάδα θα έχει ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια αν βγει από το ευρώ

Σέλινγκ: Η Ελλάδα θα έχει ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια αν βγει από το ευρώ

Οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, η χώρα θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας με νέους όρους, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Σέλινγκ

Οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Ελλάδα, η χώρα θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας με νέους όρους, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

"Ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας χρειάζεται να αρχίσει. Το παλιό είναι νεκρό και δεν μπορεί να επεκταθεί. Και ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας παίρνει χρόνο. Επιπροσθέτως δεν μπορεί να υπάρξει νέος δανεισμός χωρίς όρους", σημείωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Die Presse".

Η Ευρώπη θα υποφέρει λίγο μόνο οικονομικά αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, ενώ οι συνέπειες για την Ελλάδα θα είναι σημαντικά χειρότερες, υποστήριξε εξάλλου ο ίδιος.

"Για την Ευρώπη θα είναι εύκολο να τα καταφέρει οικονομικά. Για την Ελλάδα, αυτό θα είναι πράγματι σημαντικά πιο δραματικό", δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

Ο Σέλινγκ πρόσθεσε επίσης ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια στην περίπτωση ενός "Grexit", αλλά περιέγραψε ως υπερβολικούς τους φόβους ότι η φτώχεια θα σαρώσει την Ελλάδα.

"Εδώ γίνεται ένας πόλεμος προπαγάνδας. Είναι υπερβολικό να πιστέψουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα χρειαστεί να ζήσουν στον δρόμο ή δεν θα έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη", κατέληξε.

SHARE:

24Media Network