Silicon Valley Bank: Εξαγοράστηκε από την First Citizens

Silicon Valley Bank: Εξαγοράστηκε από την First Citizens
Silicon Valley Bank Getty Images / ISTOCK

Τα δάνεια και οι καταθέσεις της Silicon Valley Bank (SVB) πωλήθηκαν στην τράπεζα First Citizens, ανακοίνωσε η αμερικανική τραπεζική αρχή.

Η αμερικανική τράπεζα First Citizens θα αγοράσει «το σύνολο των καταθέσεων και των δανείων» της Silicon Valley Bank (SVB), η οποία κήρυξε πτώχευση στις αρχές Μαρτίου, ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύκτας η αμερικανική τραπεζική αρχή FDIC.

Η συναλλαγή καλύπτει 119 δισεκ. δολάρια σε καταθέσεις και 72 δισεκ. δολάρια ενεργητικών, ανακοίνωσε η FDIC, διευκρινίζοντας πως σήμερα «τα 17 καταστήματα της SVB θα ανοίξουν ως First Citizens».

«Η συνετή προσέγγιση διαχείρισης κινδύνου θα συνεχίσει να προστατεύει τους πελάτες και τους μετόχους σε όλους τους οικονομικούς κύκλους και τις συνθήκες της αγοράς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η FDIC εκτιμά ότι το κόστος της αποτυχίας της Silicon Valley Bank στο Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων (DIF) είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ακριβές κόστος θα καθοριστεί όταν το FDIC τερματίσει τη διαχείριση», ανέφερε.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως η είδηση για την αγορά αυτή βοήθησε στο να επικρατήσει μια ανήσυχη ηρεμία σήμερα στις εύθραυστες αγορές. Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο εδώ και εβδομάδες που δεν έφερε ειδήσεις για νέες τραπεζικές καταρρεύσεις, για συμφωνίες διάσωσης ή για αρωγή έκτακτης ανάγκης από αρχές με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Η First Citizens, η οποία αυτοαποκαλείται η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας που ελέγχεται από οικογένειες, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές προβληματικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank αυτόν τον μήνα προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα