Σήμερα το τελικό Euroworking Group για τα προαπαιτούμενα

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης το Euroworking Group, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup για να υπάρξει η επικύρωση της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.

Κατά τη συνεδρίαση θα υπάρξει και η παρουσίαση της έκθεσης συμμόρφωσης της Ε.Ε. για τα προαπαιτούμενα που έχουν ολοκληρωθεί και για αυτά που έχει συμφωνηθεί, τα οποία λόγω έλλειψης χρόνου θα ολοκληρωθούν στην τέταρτη αξιολόγηση .

ADVERTISING

Με τη συνεδρίαση αυτή ολοκληρώνεται το τυπικό μέρος της τελικής συμφωνίας και με τη θετική γνώμη των Ευρωπαίων τεχνοκρατών και της ΕΕ αναμένεται να υπάρξει η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της Δευτέρας.

Με το δεδομένο της μη ολοκλήρωσης και των 110 προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης, σήμερα θα συζητηθεί και το πώς θα σπάσει η δόση των 6,7 δις ευρώ που θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα και θα διατεθεί για την αποπληρωμή υποχρεώσεων του χρέους (3,3 δις ευρώ), την αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες (1,5 δις ευρώ) και τη δημιουργία αποθέματος ρευστότητας (1,9 δις ευρώ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
SHARE:

24Media Network