Υπόθεση Jumbo: Εισαγγελική έρευνα για τις "χρυσές βίζες"

Υπόθεση Jumbo: Εισαγγελική έρευνα για τις "χρυσές βίζες"

Ο πρώην αντιπρόεδρος εμφανίζεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS, παρά τα capital controls.

Προκαταρκτική εξέταση για τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo, Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, ξεκινούν οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Η εντολή για τη διενέργεια έρευνας ήρθε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διέταξε να ελεγχθεί αν και ποιες αξιόποινες πράξεις έχουν διαπραχθεί. Στο μικροσκόπιο πάντως, αναμένεται να μπουν τόσο το πρώην μεγαλοστέλεχος της Jumbo όσο και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που φέρονται να εμπλέκονται. Έτσι, η οικονομική Εισαγγελία αναμένεται να ξεδιπλώσει το κουβάρι της υπόθεσης, την οποία με τη σειρά τους ερευνούν τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το όνομα του Ευάγγελου Παπαευαγγέλου, που αιφνιδίως καθαιρέθηκε χθες από τη θέση του αντιπρόεδρου της Jumbo την οποία κατείχε για μία εικοσαετία, φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση από τις κινεζικές αρχές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί, εμφανίζεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους , αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS, παρά τα capital controls που έχουν επιβληθεί στην Κίνα, με αποτέλεσμα ο αγοραστές να έμπαιναν στο πρόγραμμα της Χρυσής Βίζα (και των προνομίων της).

Να σημειωθεί πως η διοίκηση της Jumbo έχει δηλώσει πως πρόκειται για υπόθεση που αφορά αποκλειστικά τον Ευαγγ. Παπαευαγγέλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Jumbo-σκάνδαλο μεγατόνων με εμπλοκή της Εθνικής Τράπεζας

Jumbo: Καρατόμηση του Παπαευαγγέλου μετά από 23 χρόνια

SHARE:

24Media Network