Σκέρτσος: Κίνδυνος για την οικονομία μία μακρά προεκλογική περίοδος

Σκέρτσος: Κίνδυνος για την οικονομία μία μακρά προεκλογική περίοδος

Ανησυχία στον ΣΕΒ για την επίπτωση που θα έχει στην οικονομία μια μακρά προεκλογική περίοδος και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας.

Ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανών (ΣΕΒ), Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, τόνισε την ανάγκη για έναν ομαλό εκλογικό κύκλο και έκανε λόγο για παροχολογία από την κυβέρνηση με το βλέμμα στις κάλπες και για υπερπλεόνασμα που δεν διατίθεται προς όφελος της ανάπτυξης και της εργασίας.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ για συντάξεις και νόμο Κατρούγκαλου οι οποίες όπως είπε μπορεί να εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό αλλά και για την φορολογική κόπωση.

“Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξάνονται” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε επίσης στα διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας τα οποία δυσκολεύουν κατά τον ίδιο την ανάκαμψη.

Δήλωσε ότι οι επενδύσεις στην χώρα είναι στο 12,6% την ώρα που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος βρίσκεται στο 20%. Στα της οικονομίας τόνισε επίσης πως η χώρα έχασε τα 4 καλά χρόνια με τα χαμηλά επιτόκια και τώρα επιχειρεί σε ένα πιο αβέβαιο περιβάλλον.

Σχολίασε και τις διεθνείς εξελίξεις λέγοντας ότι το παγκόσμιο χρέος όπως και το ελληνικό είναι υψηλότερο από ότι ήταν πριν την κρίση καθώς και ότι τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται επιβράδυνση της ανάπτυξης διεθνώς.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version