Σκυλακάκης: Εργαλεία από το Ταμείο Ανάπτυξης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Σκυλακάκης: Εργαλεία από το Ταμείο Ανάπτυξης για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Θόδωρος Σκυλακάκης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Για τη φοροδιαφυγή ο κ Σκυλακάκης επισήμανε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και ειδικότερα  η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και η υποχρέωση για on line δελτίο αποστολής.

“Η δυναμική που έχει η ελληνική οικονομία αυτή την στιγμή, θα μας εκπλήξει στα επόμενα χρόνια”, τόνισε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως εξήγησε, ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης τώρα μπαίνουν, πάρα πολλές ιδιωτικές επενδύσεις, ένα βουνό ολόκληρο- όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- θα μπει στην οικονομία στα επόμενα δυο χρόνια και μαζί με την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων μπορούν να κάνουν την ελληνική οικονομία, την οικονομία που θα ξεχωρίζει στην Ευρώπη την επόμενη τετραετία.

Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ο κ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Μεταξύ αυτών όπως ανέφερε είναι η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και η υποχρέωση να έχεις on line δελτίο αποστολής, για όλα τα αγαθά που διακινούνται. Τόνισε ότι στην αντιμετώπιση του προβλήματος μπαίνει ενεργά και η ΑΑΔΕ καθώς και το ηλεκτρονικό τιμολόγιο.

Επισήμανε ότι η χώρα μας πριν μερικά χρόνια ήταν δεύτερη η τρίτη στην φοροδιαφυγή, με μεγάλη διαφορά από τους υπολοίπους, ενώ τα τελευταία χρόνια υπήρξε αξιόλογη μείωση. Όπως δήλωσε από τα περίπου τέσσερα δισ ευρώ το 2019, πέσαμε κάτω από τα 3 δισ το 2021 σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα