ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Στο Ταμείο Ανάκαμψης στρέφεται το 44% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Κενό ενημέρωσης εμφανίζουν για το Ταμείο Ανάκαμψης οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις καθώς μόλις το 14% δηλώνει πλήρη γνώση των επιμέρους δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου Ανάπτυξης, ενώ το 1/3 των ΜμΕ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τη χρήση του.

Τράπεζες: Ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα δάνεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τράπεζες: Ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα δάνεια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Υπογράφεται τον Σεπτέμβριο το πλαίσιο συνεργασίας των ελληνικών τραπεζών με το Ταμείο Ανάκαμψης και ανοίγει ο δρόμος για τα πρώτα δάνεια για ιδιωτικές επενδύσεις. Έως τέλος του έτους οι τράπεζες εκτιμούν ότι θα χορηγήσουν 200 εκατ. ευρώ.

Συνεδρίαση του Ecofin

"Μαύρο" χρήμα και Ταμείο Ανάκαμψης στην ατζέντα του Ecofin με συμμετοχή Σταϊκούρα

Στη συνεδρίαση του Ecofin αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση για 4 Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης, αλλά και να εξεταστεί δέσμη νέων μέτρων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Βίλες στη Μύκονο

Μύκονος: Οι βίλες των φορολογικών οργίων

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν αδήλωτα εισοδήματα για ιδιοκτήτες και μεσιτικά για πολυτελείς βίλες στη Μύκονο. Συνεχίζουν με διασταυρώσεις τους ελέγχους για να βρουν διαδρομές "μαύρου" χρήματος.

Υπουργείο Οικονομικών

Σκυλακάκης: Στη Βουλή οι συμβάσεις με την ΕΕ για τις εκταμιεύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Η συμφωνία αφορά στα πρώτα 13,5 δισ. ευρώ, καθώς η διάθεση των υπολοίπων ενισχύσεων προβλέπεται στον σχετικό κανονισμό ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά την προβλεπόμενη αναθεώρηση του 2023.

Σύννεφα δυσπιστίας και στην ΕΕ για τα δάνεια του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

Σύννεφα δυσπιστίας και στην ΕΕ για τα δάνεια του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει στο NEWS 24/7 για το Ταμείο Ανάκαμψης, τους χειρισμούς από την ελληνική κυβέρνηση και τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Ecofin, στις Βρυξέλλες.

Το μέλλον μας αφορά όλους, όχι μόνο την κυβέρνηση …

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης γράφει για το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανόρθωσης, το οποίο η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει επαρκώς στους πολίτες. Ποια θέματα θα πρέπει να περιλαμβάνει η σχετική συζήτηση, αν ποτέ ανοίξει.

Έργα στην οδό Ε-65

Ταμείο Ανάκαμψης: Στα πρώτα έργα που εγκρίθηκαν για υλοποίηση το βόρειο τμήμα του Ε65

Ξεκινούν τα 12 πρώτα έργα του Σχεδίου "Ελλάδα 2.0" συνολικού προϋπολογισμού 1,42 δις ευρώ. Μεταξύ αυτών και το έργο κατασκευής του βόρειου τμήματος του Ε65, Τρίκαλα-Εγνατία.

Κατρίνης: "Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς"

Κατρίνης: "Ανάπτυξη και ευημερία χωρίς αποκλεισμούς"

Τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός επενδυτικού ρεύματος που θα τονώσει την οικονομία παρέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής. Όσα είπε στο 8ο Στρατηγικό Συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί προς όφελος της κοινωνίας και όχι για μικροκομματικό συμφέρον

"Ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους την πρόκληση του Ταμείου Ανάκαμψης", αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Φον ντερ Λάιεν: Καλά νέα για την Ελλάδα η έγκριση του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Τέλος Ιουλίου θα αρχίσουν οι εκταμιεύσεις για τις χώρες των οποίων το Σχέδιο Ανάκαμψης εγκρίθηκε, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις. Το μήνυμα φον ντερ Λάιεν στα ελληνικά

Ο πρόεδρος της Ευρωμομάδας Πασκάλ Ντόναχιου

Eurogroup: Ανάσα και το 2022 για το οικονομικό επιτελείο - Τι δεν αποφασίστηκε για το φόρο στις πολυεθνικές

Χωρίς στενό "δημοσιονομικό κορσέ" θα είναι και το 2022 με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup, γεγονός που αφήνει περιθώρια για στοχευμένα μέτρα στο οικονομικό επιτελείο.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ταμείο Ανάκαμψης: Συνεργασία με την EBRD για τη διαχείριση δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων

Στη διαχείριση από την EBRD δανείων του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 1 δισ. ευρώ αποσκοπεί σχετικό Προσύμφωνο που υπογράφηκε σήμερα.

Ευρωπαϊκή σημαία με φόντο την Ακρόπολη

Επί τάπητος ΕΕ το Σχέδιο "Ελλάδα 2.0" - Κοινωνική συνοχή, καινοτομία και επιβίωση ΜμΕ οι μεγάλοι αστερίσκοι

Η προώθηση της καινοτομίας αλλά και η άμβλυνση των ανισοτήτων είναι οι δυο βασικοί πυλώνες όπου θα κριθεί, στο πεδίο εφαρμογής, το Ελληνικό Σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας που συζητείται την Τρίτη στην ΕΕ. Εκεί είναι όμως και τα σημεία με τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τώρα το πλιάτσικο στο Ταμείο Ανάκαμψης

Η αποκάλυψη του ιστότοπου EurActiv "για τις ενστάσεις της Κομισιόν στο ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης, επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ" σημειώνει ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ελληνική σημαία και η σημαία της ΕΕ σε μνημείο της Αθήνας

EurΑctiv: Διευκρινίσεις για το σχέδιο ανάκαμψης ζητούν Κράτη-Μέλη από την Ελλάδα

Διευκρινίσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις που θα οφεληθούν από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση πολλά Κράτη-Μέλη της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Euractiv

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του Economist

Ανάπτυξη: Η "αντίστροφη" καταγραφή πραγματικότητας στην κυβερνητική αισιοδοξία

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας κατέθεσε στο συνέδριο του Economist ο Πρωθυπουργός. Ωστόσο η δύσκολη πραγματικότητα θέτει σε αμφισβήτηση τις όποιες θετικές προβλέψεις.

25         Economist,  8  2021.
(EUROKINISSI/ )

Θεσμοί: Προκλήσεις για την οικονομία η απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και οι μεταλλάξεις

Θετικές προοπτικές αλλά και «αστερίσκοι» καταγράφονται από τις τοποθετήσεις των θεσμών για την πορεία της χώρας που γίνονται στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον Ηρακλή ΙΙ

Ο μονοψήφιος δείκτης ΜΕΔ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα τέλη του 2022, θα αποτελέσει τον καταλύτη για την κατάκτηση υψηλότερης επενδυτικής βαθμίδας για τη χώρα το 2023. Δύο σημαντικές προσθήκες.

Evogreen: Πού στοχεύει η ελληνοαραβική συμμαχία για την κυκλική οικονομία

Evogreen: Πού στοχεύει η ελληνοαραβική συμμαχία για την κυκλική οικονομία

Με ελληνική σφραγίδα και ορίζοντα εξωστρέφειας η Evogreen φιλοδοξεί να αναπτύξει πολυεπίπεδες δράσεις και ειδική τεχνογνωσία σε θέματα κυκλικής οικονομίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, αποδίδοντας σημαντικές υπεραξίες σε έναν κλάδο που θα αποτελέσει και για την Ελλάδα στοίχημα ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Μεσοπρόθεσμο: Οι υψηλοί στόχοι επενδύσεων και ανάπτυξης και οι "νάρκες"

Υψηλές οι προσδοκίες για την δυνατότητα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και συνακόλουθης αύξησης του ΑΕΠ, τόνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης και ενίσχυσης των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Μεσοπρόθεσμο: Τα ρίσκα, οι αστερίσκοι και φιλόδοξοι στόχοι για ανάπτυξη, έσοδα και "μηδενισμό" των ελλειμμάτων

Μεσοπρόθεσμο: Τα ρίσκα, οι αστερίσκοι και φιλόδοξοι στόχοι για ανάπτυξη, έσοδα και "μηδενισμό" των ελλειμμάτων

Ρίσκα λόγω πανδημίας, "δημοσιονομικούς αστερίσκους" με βάση τις κεντρικές επιλογές της ΕΕ για επανάκαμψη ή μη της λιτότητας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, "μάζεμα" 20 δισεκ. στα ελλείμματα, αλλά και άκρως φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Αναθεωρείται και "πρασινίζει" περισσότερο το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την ενέργεια

Τουλάχιστον 10 καινούργια Γιγαβάτ από επενδύσεις ΑΠΕ, περισσότερες μονάδες αποθήκευσης και αναπροσαρμογή στο μείγμα των τεχνολογιών, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο σχέδιο.

Από τη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Καραβίας: Έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε επενδυτικά πλάνα στον Τουρισμό

Ο κλάδος του τουρισμού αναμένεται να έχει σημαντικά μεγαλύτερα έσοδα από ό,τι πέρυσι, τόνισε ο CEO της Eurobank στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ. Η ευκαιρία των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Μοναδική ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το Ταμείο Ανάκαμψης

Οι ελληνικές μικρές επιχειρήσεις υστερούν τόσο σε παραγωγικότητα εργασίας όσο και σε κεφαλαιακές επενδύσεις έναντι των ευρωπαϊκών, τονίζει σε ανάλυσή της η τράπεζα. Οι βασικές αδυναμίες και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Eurogroup: Τι βλέπουν οι Ευρωπαίοι για την Ελλάδα – Πόσο κρατά η "ασυλία" στη λιτότητα;

Διαφωτιστική ήταν η συζήτηση που έγινε στο τελευταίο eurogroup για την πορεία της χώρας αλλά και για όσα έχει μπροστά της ως προκλήσεις. Άκρως αποκαλυπτικά και όσα αναφέρει στη γνώμη του το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Πιερρακάκης: "Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μας βοηθήσει στην ψηφιοποίηση όλου του κράτους"

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι στο πλαίσιο θα καλυφθούν και οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, όπως οι τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας και των χρηματοοικονομικών.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

REACT-EU - Ταμείο Ανάκαμψης: Με "γεμάτο πορτοφόλι" έρχεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Στην Ελλάδα, με τις αλλαγές στο ΕΠ "Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία" θα παρασχεθούν 1,6 δισ. ευρώ για τη στήριξη 272.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων με βάση απόφαση της Κομισιόν.