ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Ταμείο Ανάκαμψης - ΜμΕ: Επιχειρησιακή Συμφωνία ΥΠΑΝ - ΤΕΕ - ΟΕΕ για την "Έξυπνη Μεταποίηση"

Ταμείο Ανάκαμψης - ΜμΕ: Επιχειρησιακή Συμφωνία ΥΠΑΝ - ΤΕΕ - ΟΕΕ για την "Έξυπνη Μεταποίηση"

Με εταίρους το Οικονομικό και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα τρέξει πρόγραμμα με συνολικό προϋπολογισμό 73 εκατομμυρίων ευρώ για την ψηφιακή μετάβαση των ΜμΕ.

Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πράσινη χρηματοδότηση της AVIS από κοινού με το Ταμείο Ανάκαμψης

Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο της AVIS ανέρχεται σε €760 εκ. και θα αναπτυχθεί εντός της επόμενης πενταετίας. Η επένδυση της πρώτης φάσης θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια €78 εκ. από την Τράπεζα Πειραιώς και €130 εκ. προερχόμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Η ακρίβεια δεν είναι νομοτέλεια - Μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση της κοινωνίας"

"Ο χειμώνας που έρχεται είναι πολύ πιθανό να σφραγιστεί από την είσοδο της χώρας σε νέα περίοδο οικονομικής ύφεσης και δημοσιονομικής αποσταθεροποίησης. Για να μη γίνει αυτό, χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής" τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε ερώτηση για την κυβερνητική ολιγωρία στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Κοινοβουλευτική ερώτηση για την κυβερνητική ολιγωρία στην υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, κατέθεσαν 62 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Αλέξη Χαρίτση.

Διακομματικός έλεγχος στο προεκλογικό ταμείο; Ας είμαστε σοβαροί

Διακομματικός έλεγχος στο προεκλογικό ταμείο; Ας είμαστε σοβαροί

Κάποια άλλη κυβέρνηση ίσως να "άρπαζε την ευκαιρία" που δίνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινοβουλευτική επιτροπή λογοδοσίας σχετικά με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Όχι όμως η σημερινή.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδότηση του πρώτου φωτοβολταϊκού πάρκου της Cero Generation στην Ελλάδα

Στο Business Plan 2022-2025 της Τράπεζας Πειραιώς περιλαμβάνεται ο στόχος για αύξηση της έκθεσής της σε πράσινα δάνεια και επενδύσεις από το 21% στο τέλος του 2021 σε 32% στο τέλος του 2025.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις, δίνει τη μάχη τού συγκεκριμένου και του αυτονόητου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το κλειδί για μια άλλη εναλλακτική πολιτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το Φορολογικό. Αναφορά στην ανάρτηση Βερναδάκη και στην υπόθεση Novartis.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Συνεργασία με Epsilon Net, Microsoft & Info Quest για ψηφιακή αναβάθμιση ΜμΕ

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την Ψηφιακή Αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μέσω επιδότησης 90% για την προμήθεια σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και υπηρεσιών.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Τράπεζες: Δάνεια 2,5 δισ. ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών, θα διοχετευτούν 500 εκατ. ευρώ, ως εγγύηση, στο ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο InvestEU, προκειμένου οι τράπεζες να χορηγήσουν από τις αρχές του 2023 δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνολικού ύψους περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Χρήματα (φωτό αρχείου)

Τράπεζες: Το επιτοκιακό ράλι κίνητρο για επιτάχυνση των δανείων σε ΜΜΕ

Ασαφής και καθυστερημένη χαρακτηρίζουν την χθεσινή αντίδραση της ΕΚΤ τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη να χαρακτηρίζει το επερχόμενο επιτοκιακό ράλι κίνητρο για επενδυτές και τράπεζες.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Οικονομικό επιτελείο προς επιχειρήσεις: Αξιοποιείστε το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Αναπτυξιακό πριν αυξηθούν τα επιτόκια

Έχει σημασία όλες οι επιχειρήσεις που έχουν επενδυτικά σχέδια και τραπεζικό προφίλ να αξιοποιήσουν, το ταχύτερο το πλαίσιο των χρηματοδοτήσεων που τρέχουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Αναπτυξιακό σύμφωνα με όσα αναφέρει το οικονομικό επιτελειο.

Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταικούρας: Έξι συν τέσσερις δράσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Παραδίδεται με βάση το Υπ. Οικονομικών, σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα για την τήρηση ηλεκτρονικών βιβλίων, την ηλεκτρονική τιμολόγηση και τη διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τα πληροφοριακά συστήματά της.

Γέφυρα (φώτο αρχείου)

Ταμείο Ανάκαμψης: Έρχονται οι "Έξυπνες Γέφυρες" και τα ηλεκτρονικά διόδια

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το ΤΕΕ θα αναλάβει την υλοποίηση και ανάπτυξη της δράσης "Έξυπνες Γέφυρες - Smart Bridges", με σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου ασφαλείας των γεφυρών και την πρόληψη ατυχημάτων.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Τράπεζες: Στο μικροσκόπιο επενδύσεις 3 δις του Ταμείου Ανάκαμψης

Τραπεζικά στελέχη διευκρινίζουν ότι στην πράξη τα δάνεια είναι ύψους 1,3 δις με τα υπόλοιπα 1,7 δις να αφορούν τις ίδιες συμμετοχές των επιχειρήσεων για την υλοποίηση της επένδυση που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν.

Η Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Τρεις προκλήσεις για τις τράπεζες από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια του πολέμου και τις επιπτώσεις του στην πραγματική οικονομία λειτουργεί αποτρεπτικά για τη λήψη οικονομικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία της Κίνησης Γαλλικών Επιχειρήσεων

Μητσοτάκης: Η ΕΕ να κάνει για την ενέργεια ό,τι και για το Ταμείο Ανάκαμψης

Κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κίνησης Γαλλικών Επιχειρήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα προς την ΕΕ "να κάνει για την ενέργεια ό,τι και για το Ταμείο Ανάκαμψης".

Υπουργείο Οικονομικών

Δάνεια του "Ελλάδα 2.0": Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής επενδυτικών προτάσεων

Οι επενδυτές μπορούν, πλέον, να ανεβάζουν τα επενδυτικά τους σχέδια και μέσω της πλατφόρμας, ενώ από 1η.6.2022 καθίσταται υποχρεωτική η χρήση της για την κατάθεση των επενδυτικών σχεδίων.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας στο NEWS 24/7: Το πρόβλημα της στέγης και το χρέος μας στη νέα γενιά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, γράφει στο NEWS 24/7 για τη στέγαση στη χώρα μας και καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για ένα ζήτημα που απασχολεί κάθε πολίτη της Ελλάδας και ιδιαίτερα τους νέους.

Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: 1,2 δισ. νέα δάνεια φέτος μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Νέες εκταμιεύσεις δανείων της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ, αθροιστικά, αναμένεται να φέρει φέτος στις συστημικές τράπεζες το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα κίνητρα, οι πυλώνες και η εκταμίευση εντός 3 μηνών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου τα πρώτα καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου

Τον Μάιο πρόκειται να εγκριθούν τα πρώτα καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου σχετικά με τον τουρισμό και τις ιχθυοκαλλιέργειες, όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κόσμος σε τράπεζα

Τράπεζες: Οι δύο επιλογές δανεισμού που προκαλεί το Ουκρανικό στις επιχειρήσεις

Οι τράπεζες έχουν πλέον να διαχειριστούν από την μία επιχειρήσεις που παγώνουν τα επενδυτικά σχέδια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και από την άλλη όσες σπεύδουν να εξαντλήσουν τις γραμμές χρηματοδότησης για κεφάλαιο κίνησης.

Φορολογικές δηλώσεις

Επιστροφή φόρου με "ένα κλικ" - Τι δείχνουν οι πρώτες δηλώσεις

Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βάζει στη πρώτη γραμμή προτεραιότητας η ΑΑΔΕ με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη.Πάντως φέτος για σχεδόν για το 75% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα δεν προκύπτει κανένας φόρος.

Τράπεζες: Έτοιμα για χρηματοδότηση τα πρώτα μεγάλα επενδυτικά σχέδια

Τράπεζες: Έτοιμα για χρηματοδότηση τα πρώτα μεγάλα επενδυτικά σχέδια

Με αφορμή την εκταμίευση της πρώτης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης οι τράπεζες έδωσαν στοιχεία που δείχνουν την μεγάλη ζήτηση και επιβεβαιώνουν ότι οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Μητσοτάκης: Να αξιοποιηθούν τα 230 δισ. αδιάθετα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενεργειακή κρίση

Μητσοτάκης: Να αξιοποιηθούν τα 230 δισ. αδιάθετα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενεργειακή κρίση

Ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση ζητά ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι διαφορετικά θα πρέπει να λάβουν μέτρα τα κράτη- μέλη”. Προειδοποίησε μάλιστα την ΕΕ για την ακρίβεια: Δείτε τι γίνεται στη Γαλλία.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής να ληφθούν μέτρα πια για ρεύμα και φυσικό αέριο

Με τον Β. Ντομπρόφσκις συνομίλησε ο πρωθυπουργός με αφορμή την εκταμίευση δόσης 3,6 δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης και τόνισε την ανάγκη για ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

Κρίστιαν Λίντνερ

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Το Ταμείο Ανάκαμψης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά λόγω του πολέμου

Την διαφορετική αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Όχι άλλες κρατικές δαπάνες και αναβληθείσες μεταρρυθμίσεις, τόνισε.

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Δάνεια 700 εκατ. με κρατική εγγύηση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέα εργαλεία για μικροπιστώσεις και αναπτυξιακά προγράμματα σχεδιάζει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Τρέχουν ήδη το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το ΤΕΠΙΧ ΙΙ που δίνουν δάνεια κεφαλαίου κίνησης έως 250.000 ή χαμηλότοκα δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 1,5 εκατ.

Τράπεζα στην Αθήνα (φωτογραφία αρχείου)

Τράπεζες: Υποτονικό παραμένει το ενδιαφέρον των μικρών επιχειρήσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Παρά τις εκτεταμένες ενημερωτικές καμπάνιες των τραπεζών οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξακολουθούν είτε να μην ενδιαφέρονται είτε να μην είναι επαρκώς ενημερωμένες, για την προοπτική του Ταμείου Ανάκαμψης.