Σόιμπλε: Κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα. "Μπορεί να γλιστρήσει σε αδυναμία πληρωμής"

Σόιμπλε: Κίνδυνος ξαφνικής χρεοκοπίας για την Ελλάδα. "Μπορεί να γλιστρήσει σε αδυναμία πληρωμής"

Για τον κίνδυνο ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας προειδοποιεί ο Β. Σόιμπλε. Δεν ελπίζει σε συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας

Για τον κίνδυνο ξαφνικής χρεοκοπίας της Ελλάδας προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αν και υπογραμμίζει ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αρνείται να απαντήσει αν το Βερολίνο προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

"Η εμπειρία αλλού στον κόσμο έχει δείξει ότι μια χώρα μπορεί να γλιστρήσει ξαφνικά στην αδυναμία πληρωμής", δηλώνει ο κ. Σόιμπλε στην Frankfurter Allgemeine της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρόνο.

Ο Γερμανός υπουργός τονίζει: "Η Γερμανία θα κανει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει, υπό λογικούς όρους, την Ελλάδα στην Ευρωζώνη" και προσθέτει, ότι στο θέμα υπάρχει σύμπνοια με την Καγκελάριο Μέρκελ.

Αναφερόμενος στο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι δεν βλέπει δυνατότητα συμφωνίας, καθώς δεν θα έχουν ως τότε όλα διευκρινιστεί, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, δηλώνει:

"Είμαστε και οι δύο υπουργοί Οικονομικών, έχουμε ευθύνη, συνεργαζόμαστε λοιπόν καλά" και επισημαίνει ότι "στην αρχή τα ΜΜΕ έκαναν τον Βαρουφάκη σουπερστάρ, τώρα τον αποδομούν. Και τα δύο ειναι εξίσου λάθος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντάισελμπλουμ : Θα βρούμε λύση αλλά όχι τη Δευτέρα

Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Μονιμοποιείται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

SHARE:

24Media Network