Σόιμπλε: “Θα βοηθήσουμε μόνο αν δούμε πάτο στο βαρέλι”

Σόιμπλε: “Θα βοηθήσουμε μόνο αν δούμε πάτο στο βαρέλι”

Διαβάστε αναλυτικά τι ζητάει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ως αντάλλαγμα, για την συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα

Την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ζητάει από την Ελλάδα ο Χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εάν θέλει η χώρα μας να λάβει ξανά οικονομική βοήθεια.

Σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιόφωνο, και ο Γερμανός υπουργός χαρακτήρισε την Ελλάδα “βαρέλι χωρίς πάτο”.

Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τη χώρα μας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιταλίας, εφαρμόζοντας με αποφασιστικότητα τα συμφωνημένα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο εάν δεν έχουμε να κάνουμε με ένα βαρέλι χωρίς πάτο”.

Όπως είπε, από κοινού με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευ. Βενιζέλο, στη συνάντησή τους στο Eurogroup αποφάσισαν,  ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υλοποιήσει τα μέτρα που δεν έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα, προκειμένου να λάβει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας.

“Επιμένουμε σε αυτά, γιατί ασφαλώς πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα που αντιμετωπίζει δυσκολίες”, πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Περίπου 40 βουλευτές διαφωνούν

Την ίδια στιγμή, Γερμανοί πολιτικοί υπονομεύουν εκφράζουν την αντίθεσή τους στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας και απειλούν να το καταψηφίσουν στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Φέρονται μάλιστα να διαφωνούν τουλάχιστον 40 βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) και Φιλελευθέρων (FDP).

Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Γκέρντα Χάσελφελντ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έξωσης της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασαν και άλλα κορυφαία στελέχη του CSU.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version