Στα 580 εκατομμύρια ο πρώτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής

Στα 580 εκατομμύρια ο πρώτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής
Χρήματα ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 3.997 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 111,4 εκατ. ευρώ.

 Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 51.529, στους οποίους έχει καταβληθεί συνολικό ποσό ύψους 580,1 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή στους υπόλοιπους, λίγους, δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά από έλεγχο. Με αυτούς κλείνει ο πρώτο κύκλος του προγράμματος δίνοντας ραντεβού με τις επιχειρήσεις τον Ιούνιο . Στο δεύτερο κύκλο της η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συμπεριλάβει και την πρώτη του τζίρου για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο αυξάνοντας το ποσό για τους ενδιαφερόμενους, ενώ παράλληλα θα διευρυνθεί και ο αριθμός των νομικών μορφών επιχειρήσεων που θα λάβουν επιστρεπτέα προκαταβολή .  

Σε ότι αφορά το ποσό που θα διατεθεί για το δεύτερο γύρο, ως γνωστόν θα αξιοποιηθεί το υπόλοιπο ποσό των περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ που θα μείνει από το πρώτο γύρο και θα διατεθεί επιπλέον άλλο 1 δις ευρώ σε όλους του ενδιαφερόμενους.  

 Η νέα αυτή μορφή δανειοδότησης θα έχει περίοδο χάριτος έως και το τέλος του 2020 και στην συνέχεια ο ωφελούμενος θα έχει στην διάθεσή του 40 μήνες για να εξοφλήσει το ποσό με επιτόκιο κάτω από 1 %  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα