ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Τουρίστας στον Πόρο

Ζητείται πλούσιος στην Ελλάδα για να φορολογηθεί

Ο καυγάς για τη φορολογία στην Ελλάδα, είναι άνευ ουσίας, καθώς αυτοί που τσακώνονται δεν γνωρίζουν ποιος είναι πλούσιος, ποιος είναι φτωχός και ποια είναι η μεσαία τάξη. Η άγνοια είναι βολική για όσους προτιμούν τα επιδόματα και τους έμμεσους φόρους.

Ο Άκης Σκέρτσος

Σκέρτσος: "Μόνο η ΝΔ ξέρει πώς να φέρει τις κότες να γεννήσουν αυγά στην Ελλάδα"

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ παραλλήλισε τους φόρους και τους επενδυτές με αυγά και κότες, για να υποστηρίξει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ “αγαπούν τα αυγά και τις ομελέτες αλλά μισούν τις κότες”.

Η ΝΔ, οι φόροι και το καφενείο των "επιτελικών"

Η ΝΔ, οι φόροι και το καφενείο των "επιτελικών"

Σύγχυση και προπαγάνδα, σε τεχνοκρατικό ύφος, από τη Νέα Δημοκρατία που υποστηρίζει επισήμως ότι η μείωση των έμμεσων φόρων συμφέρει τους... πλούσιους. Η ανάρτηση του Σκέρτσου και η "απογείωση" από τον Θεοχάρη.

Αποδείξεις (φωτογραφία αρχείου)

Αγοραστική δύναμη και φόροι: Οι απλουστεύσεις και η σκληρή πραγματικότητα

Σε περιόδους όπως η τωρινή με υψηλό πληθωρισμό που εκτινάσσει τις “αποδόσεις” του ΦΠΑ, δυσανάλογο των δυνατοτήτων τους βάρος σηκώνουν οι αδύναμοι που λαμβάνουν και “χαμηλό αντίδωρο” με τα όποια “market pass” σε σχέση με τις υπεραποδόσεις ΦΠΑ.

Γιάννης Ραγκούσης

Ραγκούσης: Παραδοχή Θεοχάρη ότι οι έμμεσοι φόροι πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα

Στην παραδοχή ότι οι έμμεσοι φόροι επιβαρύνουν τα φτωχότερα στρώματα προχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης, εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης για τη φορολογία. Τι έγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης στο twitter.

Μητσοτάκης για “Νίκη”: Η Εκκλησία δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά

Μητσοτάκης για “Νίκη”: Η Εκκλησία δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά

Τι είπε ο Κ.Μητσοτάκης για την επίσκεψη του στο Άγιο Όρος, τη “νέα ΝΔ”, αν θα πάρει κι άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Τα δύο πρώτα νομοσχέδια θα αφορούν το επιτελικό κράτος και τη φορολογική πολιτική

Αρχείου

Πώς διαμορφώνεται η εικόνα με τη φορολόγηση των μερισμάτων - Ο ΟΟΣΑ και η πολιτική κόντρα

Από τις χώρες που επιβάλλουν φόρο μερισμάτων, η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή 5%, ακολουθούμενη από τη Σλοβακία με 7%. Ο αποκαλυπτικός πολιτικός "καυγάς" για τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων.

Φορολογικές δηλώσεις

ΕΝΦΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή της πρώτης δόσης - SOS για Ε9 και διόρθωση λαθών

Είναι σημαντικό έστω και λίγο πριν την πρώτη καταβολή δόσης ο κάθε φορολογούμενος/η, εφόσον διαπιστώσει λάθη ή παραλείψεις, να προβεί σε διορθώσεις υποβάλλοντας τροποποιητική δήλωση Ε9 έως τις 30 Ιουνίου 2023.

Πλεόνασμα

Προϋπολογισμός - Έσοδα: Ποιες κατηγορίες έφεραν υπεραποδόσεις το πρώτο τετράμηνο

Με βάση την εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού τετραμήνου Ιανουαρίου - Απριλίου 2023 υπάρχει πτώση στα έσοδα των ΕΦΚ, που ανήλθαν σε 2.032 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένα έναντι του στόχου κατά 80 εκατ. ευρώ.

Στιγμιότυπα από ΙΖ

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς διαμορφώνεται ο "λογαριασμός" - Το πλαίσιο για συμψηφισμούς κι επιστροφές

Οφειλές από το φόρο εισοδήματος θα συμψηφίζονται κατά προτεραιότητα με δικαιώματα επιστροφής από άλλους φόρους, που υπάρχουν ή θα γεννηθούν μέχρι τις 31.7.2023.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: 3 στους 10 καλούνται να πληρώσουν επιπλέον φόρο - Τι γίνεται με τις επιστροφές και τον ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και έχουν οφειλή από ΕΝΦΙΑ, αλλά ταυτόχρονα είναι επιλέξιμοι για επιστροφή φόρου, θα τύχουν συμψηφισμών.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελευσίνα

Ο Μητσοτάκης μοιράζει πάλι 150άρια στους νέους - "Δόλωμα" ΕΝΦΙΑ με άρωμα ιδιωτικού τομέα - "Τυράκια" στο δημόσιο

Ο πρωθυπουργός προέβη σε νέες ανακοινώσεις για την οικονομία λίγο πριν τις εκλογές, σε συζήτηση με πολίτες στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα τρία μέτρα, ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Απόδειξη

Έρχεται “φοροσαφάρι” - Τι πρέπει να προσέξετε;

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η φορολογική διοίκηση θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση 179.000 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και τουλάχιστον 80.000 τηλεφωνικών επικοινωνιών, με σκοπό την ενημέρωση και τη συμμόρφωση των φορολογούμενων.

Ακίνητα

Ε9: Λήγει σήμερα η προθεσμία για αλλαγές και διορθώσεις στοιχείων

Λίγες ώρες απομένουν ακόμη σε όσους το 2022 προχώρησαν σε αγοραπωλησίες ακινήτων (ή έγιναν αποδέκτες κάποιου τίτλου ιδιοκτησίας) και θέλουν να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Οδηγός για τους νέους κωδικούς και τα "κλειδιά" για την έκπτωση φόρου

Οι φορολογούμενοι να είναι προσεκτικοί στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων ώστε να αποφύγουν επιβαρύνσεις και έξτρα χρεώσεις φόρων, αλλά και να “κλειδώσουν” εκπτώσεις φόρου.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το TAXIS - Τα "SOS" του Ε1 για εκπτώσεις φόρου

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το TAXIS - Τα "SOS" του Ε1 για εκπτώσεις φόρου

Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων μέσω της ηλεκτρονικής πύλης της ΑΑΔΕ. Ο φόρος θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις. Πότε θα είναι η πρώτη.

Επιταχυντής ανισοτήτων η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων - Η  μετεκλογική "νάρκη" του φορολογικού μίγματος

Επιταχυντής ανισοτήτων η σχέση έμμεσων-άμεσων φόρων - Η  μετεκλογική "νάρκη" του φορολογικού μίγματος

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα της επόμενης μέρας, μετά τις εκλογές, , είναι αυτό της φορολογικής δικαιοσύνης και της ισοκατανομής των βαρών, που αποτελεί άλλωστε και συνταγματική επιταγή.

Ο Νίκος Παπαθανάσης

Νίκος Παπαθανάσης: "Δεν χρωστάω στο Δημόσιο, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο"

Για επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα έκανε ξανά λόγο ο Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με την υπόθεση αθέτησης δανειακών υποχρεώσεων που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Documento.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Παπαθανάσης: Το δάνειο των 1,8 εκατ. αφορά εταιρεία από την οποία έχω αποχωρήσει εδώ και 18 χρόνια

Για αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα κάνει λόγο ο Νίκος Παπαθανάσης, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για την εμπλοκή του σε υπόθεση αθέτησης δανειακών υποχρεώσεων.

Ο Νίκος Παπαθανάσης

Παπαθανάσης: Πώς φέρεται να προσπάθησε να αποφύγει δανειακές υποχρεώσεις

Ερωτήματα γεννούν τα στοιχεία που φέρνει στο φως η κυριακάτικη εφημερίδα Documento, για τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για τις ιδιωτικές επενδύσεις, Νίκο Παπαθανάση. Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και διάψευση από τον υπουργό.

Άνθρωποι στην εφορία

Μεγαλώνουν τα "φέσια" προς την εφορία - Η "ακτινογραφία" του 2022

Το αριθμό 1.412.322 φτάνουν οι φορολογούμενοι που αντιμετωπίζουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή,  κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, πλειστηριασμούς ακινήτων με βάση τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

ΑΑΔΕ: Επιστρατεύει "έξυπνα" όπλα για την μάχη κατά της φοροδιαφυγής - Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

ΑΑΔΕ: Επιστρατεύει "έξυπνα" όπλα για την μάχη κατά της φοροδιαφυγής - Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης

Με λύσεις “τεχνητής νοημοσύνης” η ΑΑΔΕ θα μπορεί να “εξορύσσει” χρήσιμες πληροφορίες από πολλαπλές πηγές, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 

Λογαριασμοί και φόροι "ροκανίζουν" καταθέσεις και εισοδήματα

Λογαριασμοί και φόροι "ροκανίζουν" καταθέσεις και εισοδήματα

"Τρώμε από τα έτοιμα" είναι η λαϊκή ρήση που χρησιμοποιείται “γάντι” στην περίπτωση π.χ. που οι καταθέσεις αξιοποιούνται για την κάλυψη υποχρεώσεων, κάτι που όπως φαίνεται "κατά κόρον" συνέβη τον Ιανουάριο.

Χρήματα από το ATM

Προϋπολογισμός Ιανουαρίου: Αυξημένα κατά 525 εκατ. ευρώ τα φορολογικά έσοδα - Ώθηση ακρίβειας στις εισπράξεις ΦΠΑ

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,773 δισεκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,147 δισεκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 15 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022.