ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Λάπτοπ

"Συγχώνευση" των πιστοποιητικών φορολογικής και οικονομικής ενημερότητας - Τι αλλάζει σε διαδικασίες και εισπράξεις οφειλών;

Το Πιστοποιητικό Οικονομικής Ενημερότητας θα αποτελεί το τεκμήριο, που θα αποδεικνύει ότι ένας πολίτης είναι συνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, προς τη φορολογική διοίκηση και προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Βενζίνη αυτοκινήτου

Καύσιμα: Η ακρίβεια στην αντλία τροφοδοτεί το λαθρεμπόριο - Νέα "λαβράκια" της ΑΑΔΕ

Οι τιμές στην αντλία “καίνε” τους ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά την ίδια ώρα το ύψος των φόρων στα καύσιμα οδηγεί σε κινητροδότηση του λαθρεμπορίου, που με βάση τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, καλά κρατεί.

Φορολογικές δηλώσεις

Επιστροφή φόρου με "ένα κλικ" - Τι δείχνουν οι πρώτες δηλώσεις

Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών βάζει στη πρώτη γραμμή προτεραιότητας η ΑΑΔΕ με στόχο τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης του πολίτη.Πάντως φέτος για σχεδόν για το 75% των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα δεν προκύπτει κανένας φόρος.

Φορολογικές δηλώσεις

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα αποφύγετε τον επιπλέον φόρο και θα "κλειδώσετε" επιδοτήσεις για το ρεύμα φοιτητών

Με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να συμπληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι τις δηλώσεις τους καθώς ισχύουν μια σειρά από αλλαγές και έτσι λάθη και παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν σε περισσότερο φόρο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: Ενώ κάποιοι κερδοσκοπούν σε βάρος της κοινωνίας, η κυβέρνηση έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά

Να μπουν ξανά στο "κάδρο" των χρηματοδοτήσεων και του αναπτυξιακού σχεδιασμού οι ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας τόνισε σε συνέντευξή του ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Κλειστή η Αττική Οδός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίδα"

Ο χιονιάς έπληξε τα φορολογικά έσοδα Ιανουαρίου - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 3.888 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 224 εκατ. ευρώ ή 5,5%, έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ακίνητα: Ο "πονοκέφαλος" των ανείσπρακτων ενοικίων - Τι εξετάζει το Υπ. Οικονομικών

Μεγάλος "πονοκέφαλος" για τους ιδιοκτήτες οι υποχρεώσεις προς την εφορία για ανείσπρακτα ενοίκια, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Πολλοί ενοικιαστές καθυστερούν στην καταβολή των υποχρεώσεών τους.  

Ακίνητα στην Αττική

ΕΝΦΙΑ: Έρχονται το 2022 τιμές ζώνης για τις τελευταίες 2,167 περιοχές - Τι αλλάζει στους φόρους

Αυξημένος λογαριασμός ΕΝΦΙΑ αναμένεται να έλθει το 2023 στους ιδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία στις τελευταίες 2.167 περιοχές της χώρας, που μέχρι τώρα δεν είχαν ενταχθεί στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών, αλλά με βάση το σχεδιασμό, φέτος, αναμένεται να αποκτήσουν τιμές ζώνης.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σε νέες μειώσεις φόρων αναζητούνται οικονομικά και πολιτικά "αναχώματα"

Για το 2023 παραπέμπονται οι υποσχέσεις για μειώσεις φόρων, ενώ φέτος το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να παρατείνει και το β' εξάμηνο μια σειρά από μέτρα  όπως οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ σε εστίαση, πολιτισμό, τουρισμό και μεταφορές.

Στιγμιότυπο από κατάστημα εστίασης

Νέο πακέτο 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων - Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Ανακοινώθηκε δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Τα ποσά, οι "κόφτες" και οι δικαιούχοι

Φορολογικές δηλώσεις

Φόρος εισοδήματος: Νωρίτερα φέτος οι δηλώσεις αλλά και με περισσότερες δόσεις

Πιθανότατα ως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να ξεκινήσει πιο νωρίς και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, που με βάση το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης

Φορολογία: Πέντε μέτρα "ανάσες" για τις επιχειρήσεις

Με πέντε μέτρα που μειώνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση το 2022 να προσφέρει στήριξη αλλά και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη στην οποία ποντάρει για την τόνωση των φορολογικών εσόδων.

Ακίνητα στην Αθήνα

Ακίνητα: Ηλεκτρονικές γονικές παροχές και δωρεές με e-δηλώσεις - Η διαδικασία και τα σημεία "κλειδιά"

Ψηφιακά γίνονται από σήμερα Δευτέρα οι δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών και θα υποβάλλονται μέσω του myProperty. Αφορά αρχικές δηλώσεις για δωρεές ακινήτων, που βρίσκονται εντός αντικειμενικού συστήματος, και οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο μεταβιβάζεται με συμβολαιογραφικό έγγραφο δωρεάς ή γονικής παροχής.

Κόσμος περπατά στο δρόμο εν καιρώ πανδημίας

Βαρύ το "φορολογικό" ημερολόγιο - Για ποιες πληρωμές "σφυρίζει" λήξη σήμερα;

Στη μακρά λίστα φορολογικών υποχρεώσεων εντάσσονται η τέταρτη δόση του φόρου εισοδήματος, οι δυο πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ για τις υπόχρεες επιχειρήσεις αλλά και οι πληρωμές για την επανένταξη στις 100 και 120 δόσεις για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σταϊκούρας: Ποιες μειώσεις φόρων έρχονται το 2022

Επιδιώκεται η διατήρηση ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, η περαιτέρω ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του Ελληνικού Δημοσίου, η επέκταση της επενδυτικής βάσης των ελληνικών ομολόγων, η βελτίωση του κόστους δανεισμού και η ενίσχυση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Κόσμος περπατά στην Αθήνα

Εφορία: Τέλος χρόνου σήμερα για πληρωμές και υποβολές δικαιολογητικών - Τι πρέπει να ξέρετε

Μέχρι σήμερα μπορούν οι φορολογούμενοι να κλείσουν μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν φόρους, πάγιες δαπάνες, αποζημιώσεις ενοικίων και μεταβιβάσεις ακινήτων καθώς εκπνέουν οι σχετικές προθεσμίες.

Κλειστό μαγαζί λόγω πανδημίας

Κορονοχρέη: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 36-72 δόσεις – Τι πρέπει να ξέρετε

Συνολικά οφειλές ύψους 2,26 δισ. ευρώ, που συσσωρεύτηκαν από το 2020 λόγω της πανδημίας, μόνον προς την εφορία, από 820.000 φορολογούμενους αναμένεται να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις 36-72 δόσεις.

Πάνε για τρέλες στις Σεϋχέλλες: Εκτός "μαύρης λίστας" της ΕΕ για φορολογικούς παραδείσους

Πάνε για τρέλες στις Σεϋχέλλες: Εκτός "μαύρης λίστας" της ΕΕ για φορολογικούς παραδείσους

Σεϋχέλλες, Ντομίνικα και Ανγκουίλα αφαιρούνται από τη "μαύρη λίστα" της ΕΕ με τους φορολογικούς παραδείσους καθώς δεσμεύθηκαν να προχωρήσουν σε συμπληρωματική αξιολόγηση των φορολογικών τους συστημάτων.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Το ΑΕΠ ρυθμιστής των νέων ελαφρύνσεων - Οι φετινές εκπτώσεις για τον ΕΝΦΙΑ

"Η χώρα φαίνεται να ανακάμπτει ισχυρά", δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο. Τι είπε για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Δυο "καμπανάκια" ηχούν για την οικονομία

Την ώρα που η ακρίβεια σαρώνει, το οικονομικό επιτελείο έχει να αντιμετωπίσει άλλα δύο σοβαρά προβλήματα. Καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών, ενώ τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία "τραβούν την ανηφόρα".

Κόσμος περπατά στην Αθήνα

Εφορία: Οι τέσσερις επιλογές για την αποπληρωμή του "βουνού" των χρεών

Με το άνοιγμα και πάλι της πλατφόρμας για την επανένταξη στην παλαιά ρύθμιση των 100 - 120 δόσεων, όσων την απώλεσαν, ξεκινά η μακρά διαδικασία για την ρύθμιση χρεών που συσσωρεύτηκαν στην πανδημία.

Σύγκριση των εξαγγελιών Μητσοτάκη - Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ: Οι στοχεύσεις και οι προτάσεις

Σύγκριση των εξαγγελιών Μητσοτάκη - Τσίπρα στην 85η ΔΕΘ: Οι στοχεύσεις και οι προτάσεις

Με αιχμή την οικονομία, τα εργασιακά, την παιδεία και το ΕΣΥ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσαν μια σειρά από προγραμματικές δεσμεύσεις που δίνουν και το πλαίσιο των διακυβευμάτων των επόμενων εκλογών. Το NEWS 24/7 επιχειρεί μια συγκριτική αποκωδικοποίηση όσων ακούστηκαν από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Επιχείρηση εστίασης

Έμμεσοι φόροι: Καμπανάκι για μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ από την αγορά

Οι μειώσεις έμμεσων φόρων μπορεί να μην είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, ωστόσο παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να έχουν ευεργετικές συνέπειες στην προσπάθεια ανάκαμψης, αλλά και τόνωσης των δημοσίων εσόδων.