Σταϊκούρας: Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, οι όροι βιώσιμης ανάπτυξης

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας EUROKINISSI

Η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας, δηλαδή των περιορισμών των πολιτικών λιτότητας, αλλά και η γρήγορη εκταμίευση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι για τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα βασικές προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

"Η Ευρώπη αντέδρασε στην κρίση του κορονοϊού έγκαιρα, αποτελεσματικά και δυναμικά. Έτσι, η Ευρώπη ανακάμπτει. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις μπροστά μας. Καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε συλλογικά." Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την προσέλευσή του στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο Λουξεμβούργο.

Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας "πρέπει να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη σκληρή δουλειά που έχουμε ξεκινήσει, ώστε να παρουσιάσουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, με αλληλεγγύη.

Πρέπει να αναμορφώσουμε το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προς ένα πιο αποτελεσματικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και, ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην εκταμίευση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είμαι ευτυχής που σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.

Με βάση τις προτεραιότητες αυτές, θα καταφέρουμε να επιτύχουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη, θα δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας και θα ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρήστος Σταϊκούρας
SHARE:

24Media Network