Σταθάκης: Ειδική νομοθεσία για τους 'καμένους' δανειολήπτες του ελβετικού φράγκου

ΑΘΗΝΑ-27020215// Υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΘΗΝΑ-27020215// Υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Τι δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, για δανειολήπτες, διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, καθώς και το πακέτο Γιούνκερ

Σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ημέρες εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής.

Ο υπουργός αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικής νομοθεσίας για τους «καμένους» δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου και επιμένει σε κούρεμα δανείων μέσω ειδικού ταμείου που θα συσταθεί ειδικά για τα «πτωχευμένα» νοικοκυριά.

Βάζει στοίχημα για ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων μέσα στο 2016 και στόχο να συνδέσει το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα φέρει στη Βουλή πριν από το καλοκαίρι με το «πακέτο Juncker».

Προαναγγέλλει, τέλος, το «σχεδόν» ποτέ την Κυριακή για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Εξ' άλλου, με συνέντευξή του επίσης στην ίδια εφημερίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθιστά σαφές πως η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου και χαρακτηρίζει όνειρα εαρινής νυκτός τα σενάρια περί «οικουμενικής» κυβέρνησης.

SHARE:

24Media Network