Σταθάκης: Νέο πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' Οίκον" για 20.000 νοικοκυριά

Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου)
Πολυκατοικίες στην Αθήνα (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε προκήρυξη νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' Οίκον» για ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών, μόλις υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης προανήγγειλε προκήρυξη νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» για την ενεργειακή αναβάθμιση 20.000 κατοικιών τον επόμενο μήνα, μόλις υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες. Όπως είπε, η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια αποτελεί βασική συνιστώσα του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια και το κλίμα, που περιλαμβάνει τους στόχους μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθώς και αύξησης της διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ως το 2030.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στη νέα λατομική νομοθεσία, με την οποία, όπως είπε, απλουστεύθηκε η διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων καθώς και στο νέο ειδικό χωροταξικό Πλαίσιο που είναι υπό εκπόνηση.

ADVERTISING

Για το κόστος της ενέργειας που είναι σημαντικός παράγοντας για τον κλάδο του αλουμινίου, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι στα τέλη του έτους θα λειτουργήσει το χρηματιστήριο ενέργειας που θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαλέγουν το ενεργειακό τους μείγμα μέσω διμερών συμβολαίων, ενώ με την εφαρμογή του κοινοτικού πλαισίου για το target model θα υπάρχει πρόσβαση σε φθηνότερες αγορές ενέργειας μέσω των διασυνδέσεων.

Σημείωσε ακόμη ότι η βιομηχανία χρειάζεται ιδιαίτερο καθεστώς, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στο βαθμό που επιτρέπεται από την κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τον κλάδο του αλουμινίου, που διακρίνεται για την υψηλή εξωστρέφεια, ως μοντέλο για την ανάπτυξη της οικονομίας.

SHARE:

24Media Network