Στην έκδοση 5ετους ομολόγου προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο

Φωτό από το χρηματιστήριο
Φωτό από το χρηματιστήριο EUROKINISSI

Η έκδοση θα μπορούσε να γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα αν δεν συνέπιπτε με τις διαδοχικές ψηφοφορίες για την παροχή του ψήφου εμπιστοσύνης και στη συνέχεια την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή.

Την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News 24/7, ο σχεδιασμός προβλέπει την έκδοση πενταετούς ομολόγου για ένα ποσό 2 - 2,5 δις ευρώ που στην ουσία θα αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του ομολόγου που είχε εκδοθεί τον το 2014 ως δοκιμαστική έκδοση από την Κυβέρνηση Σαμαρά και λήγει τον Απρίλιο.

ADVERTISING

Η έκδοση ήταν έτοιμη από τις 14 Ιανουαρίου όταν οι υποψήφιοι επενδυτές είχαν ενημερωθεί η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου άρχισε να υποχωρεί με ταχείς ρυθμούς από το 3,24% που βρισκόταν στα μέσα του περασμένου μήνα στο 3,04% που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή.

Σε ότι αφορά την έκδοση αναμένεται το μέσο σταθμικό επιτόκιο να κυμανθεί κοντά στο 3,50% και το κουπόνι να βρίσκεται στα όρια του 3% αρκετά χαμηλότερα από το 4,65% που είχε πετύχει η έκδοση του πενταετούς τον Ιούλιο του 2017 και πολύ χαμηλότερα από την έκδοση του Απριλίου του 2014 που είχε πετύχει επιτόκιο 4,95%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε χαμηλό 4μηνου τα 10ετή ομόλογα μετά την Συμφωνία των Πρεσπών

Ντομβρόσκις: Σαφής η τάση να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μεταμνημονιακό ομόλογο

24Media Network