ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ομόλογα - ΟΔΔΗΧ: Σε τροχιά κάλυψης των φετινών στόχων δανεισμού - Ανοίγει το 10ετές του Ιανουαρίου

Ομόλογα - ΟΔΔΗΧ: Σε τροχιά κάλυψης των φετινών στόχων δανεισμού - Ανοίγει το 10ετές του Ιανουαρίου

Λίγο πριν τις εκλογές ο ΟΔΔΗΧ αξιοποιεί τη στροφή των επενδυτών σε τοποθετήσεις κρατικών ομολόγων, κάτι συμπιέζει τα κόστη δανεισμού για τις κυβερνήσεις.

Πενταετές Ομόλογο: Έξοδος στις διεθνείς αγορές για 2,5 δισ. - Τα "κλειδιά" για την επιλογή της στιγμής

Πενταετές Ομόλογο: Έξοδος στις διεθνείς αγορές για 2,5 δισ. - Τα "κλειδιά" για την επιλογή της στιγμής

Η υποχώρηση των αποδόσεων που καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα καθώς οι διεθνείς επενδυτές αναζητούν τα πλέον ασφαλή καταφύγια οδηγούν τον ΟΔΔΗΧ σε επιλογή εξόδου στις αγορές.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Νέος δημοσιονομικός χώρος το καλοκαίρι που πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες"

Η πορεία των φορολογικών εσόδων, της κατανάλωσης και του τουρισμού δημιουργούν αισιοδοξία στην κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει τη "συστηματική επικοινωνία με τις αγορές".

A performer dressed as a rat plays the piano during the "Pandemic Burlesque" show presented by Tallulah Talons at Club Cumming on March 18, 2021 in New York City. - Like many other New York City nightlife venues, the club was shuttered in March 2020 due to the Covid-19 pandemic, but it continued to host cabaret and comedy shows via live stream for most of the year. The venue reintroduced on-site outdoor events in late December 2020. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Στη Νέα Υόρκη τα σεξ πάρτι είναι καλύτερα από ποτέ

Από το περασμένο καλοκαίρι κάνουν θραύση τα sex parties, με μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη να ευχαριστούν την πανδημία για το πλήθος των νέων αφίξεων στις εκδηλώσεις επιχειρήσεων που έχουν ως στόχο "να γιορτάσουν το σεξ".

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Στα 3 δισεκ. ανέρχεται το ποσό που άντλησε το δημόσιο από τις αγορές με την έξοδό του με 5ετές ομολογο. Οι προσφορές των επενδυτών ανήλθαν στα 20 δισεκ. ενώ το επιτόκιο ήταν σχεδόν μηδενικό.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξανά στις αγορές - Σε έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών

Οι προσδοκίες για το νέο ομόλογο από το οποίο αναμένεται να αντληθούν 2-2,5 δισ. ευρώ είναι να πετύχει ένα επιτόκιο κάτω από 2% που θεωρείται ρεαλιστικό με δεδομένη την πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ειδικά του γεγονότος ότι ο δεκαετής τίτλος που εκδόθηκε τον Μάρτιο διαπραγματεύεται σήμερα με απόδοση κοντά στο 2,3%.

Ελληνική οικονομία

Η επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε η επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου. Τι έγραψαν το Reuters, οι Financial Times, το Bloomberg, η Handelsblatt, η FAZ και η Il Sole 24 Ore.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση το πενταετές ομόλογο

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τάχθηκε υπέρ της προώθησης και των δύο σχεδίων που επεξεργάζονται οι αρχές για την ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων, του ΤΧΣ και της ΤτΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Αλλάζουμε κατηγορία - 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,6% και κουπόνι κάτω του 3,5% από το 5ετές ομόλογο

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την αλλαγή "προφίλ" των επενδυτών με στροφή από τα hedge funds σε "κανονικούς" επενδυτές - Δεν απέφυγε να "πειράξει" τη ΝΔ για την αποτυχία της στην πρόβλεψή της ότι η χώρα δεν θα βγει στις αγορές.

Φωτογραφία αρχείου

Έξοδος στις αγορές: Ανάρπαστο το 5ετές - Ξεπέρασαν τα 9 δισ. οι προσφορές

Επιβεβαιώνονται αναλυτές που θεωρούσαν ευνοϊκή τη συγκυρία για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, από τη στιγμή που οι αποδόσεις ανταποκρίνονται στο γενικότερο κλίμα.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη

Σπυράκη: Η κυβέρνηση φέρνει τον κατώτατο για να ξεφύγει από τις Πρέσπες

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης ως Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και εξήγγειλε σχέδιο για την οικονομία της Μακεδονίας. Διακριτικό άδειασμα σε Σαμαρά. Ερώτημα εάν η έξοδος στις αγορές είναι πραγματική ή συμβολική

Πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών

Τριπλός στόχος: Σχέδιο για κόκκινα δάνεια, έξοδος στις αγορές, αξιολόγηση

Η τελική φάση του σχεδίου για την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων, το πρώτο μεταμνημονιακό ομόλογο και μια επιτυχής δεύτερη αξιολόγηση είναι οι τρεις στόχοι του ΥΠΟΙΚ για το επόμενο 15ήμερο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο στις αγορές - Όσα άκουσε και είπε ο Τσακαλώτος στην Νέα Υόρκη

Για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με κοινωνική συνοχή μίλησε ο υπουργός Οικονομικών στη Νέα Υόρκη, θυμίζοντας τον καθαρό δρόμο τουλάχιστον 10 ετών στην οικονομία, που εγγυάται η λύση για την ελάφρυνση του χρέους, που δόθηκε με τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου.

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες

Μετά το "ναι" της Κομισιόν στόχος οι αγορές - Τα σχέδια για το 2019

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ η δημοσιονομική της "ευστάθεια" επικυρώθηκε πρόσφατα με βασικό ελεγκτή την Κομισιόν. Το κομμάτι που λείπει - και λόγω συγκυρίας- είναι η επάνοδος στις αγορές.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος σε συνέδριο του ΣΕΒ

Δημήτρης Λιάκος: Η παρέμβαση στις συντάξεις έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στόχος μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού την 21η Νοεμβρίου να έχουμε συμφωνήσει με την ΕΕ, δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο News24/7 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Τι δηλώνει για την έξοδο της χώρας στις αγορές, το νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς, την πορεία των τραπεζών και τις κατηγορίες για παροχολογία.

Ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης

Γ. Παγουλάτος: Οι ευθύνες της ΕΕ για τη στροφή των πολιτών σε εμποράκους του ψεύδους, ψευτομεσσίες και τσαρλατάνους

Ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος μιλά στο News 24/7 για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τα μεγαλύτερα success stories της ανθρώπινης ιστορίας τα τελευταία 60 χρόνια και σημειώνοντας πως ο σημερινός κόσμος των εθνικισμών, των αυταρχισμών και της βαρβαρότητας την καθιστά αναγκαία όσο ποτέ.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το Μάριο Ντράγκι σε παλαιότερη συνάντηση τους

Τσίπρας με Ντράγκι- Κερέ: Εκτιμήσεις ότι το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται από το ιταλικό

Με τον επικεφαλής της ΕΚΤ και τον οικονομολόγο Μπενουά Κερέ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός σε πολύ καλό κλίμα. Αναγνώριση της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της από την ΕΚΤ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Από τη ΔΕΘ στη Νέα Υόρκη: Η δεύτερη συνάντηση Τσίπρα- Ρος

Το κυβερνητικό σχέδιο, που ξεκίνησε στη ΔΕΘ, όπου έλαβαν χώρα οι πρώτες ουσιαστικές επαφές με επενδυτές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ολοκληρώνεται με το σημερινό ραντεβού, , παρουσία εκπροσώπων αμερικανικών κολοσσών. Τα μηνύματα του πρωθυπουργού και η αναζήτηση Αμερικανών επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην 83η ΔΕΘ

Η επενδυτική ημέρα του Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, κατά την οποία η ελληνική πλευρά είδε με ικανοποίηση βελτίωση του κλίματος, ο πρωθυπουργός σήμερα συναντάται με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και της Morgan Stanley προς άγραν επενδύσεων και με το βλέμμα και στις αγορές

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Dieter Kempf

Die Welt: Νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από γερμανικές εταιρείες

"Το καλό τέλος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βοήθειας είναι ένα θετικό μήνυμα για την ίδια την Ελλάδα και την ΕΕ στο σύνολό της" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών.

O υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ

Λεμέρ: Μεγάλη επιτυχία η έξοδος από το πρόγραμμα για την Ελλάδα και την ΕΕ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει επιτυχία την έξοδο από το πρόγραμμα, αλλά "ψαλιδίζει" τις προσδοκίες περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων. "Πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων" επισημαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Βούτσης: Οικοδομούμε ένα σύγχρονο πολιτικό υπόδειγμα Αριστεράς στην Ευρώπη της κρίσης

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει ως αναγκαία και απαραίτητη την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των μέτρων για το 2019-2020, εκτιμά ότι "θα γίνει κατανοητή και αποδεκτή ή τουλάχιστον ανεκτή και από τους θεσμούς".

Ο αντiπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Αρχίζουμε να γράφουμε τις πρώτες σελίδες ενός νέου βιβλίου

" Με σοβαρότητα και μεταρρυθμιστικό σχέδιο, χωρίς φιέστες και φανφάρες. Με υγιή δημόσια οικονομικά και αναπτυξιακή εξωστρέφεια" η Ελλάδα βγαίνει στις 21 Αυγούστου από την "εντατική" των μνημονίων, γράφει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεδρική φρουρά κατά την υποστολή της σημαίας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Il Manifesto: Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια λιτότητας

"Οι πιστωτές θα κάνουν μια σειρά από ελέγχους κάθε τρεις μήνες, σχετικά με την εφαρμογή της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνηση και η χώρα επανακτούν αυτονομία σε ότι αφορά την καθημερινή, όσο και μακροπρόθεσμη διαχείριση της δημόσιας οικονομίας" αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης