news 24/7

ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξανά στις αγορές - Σε έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών

Οι προσδοκίες για το νέο ομόλογο από το οποίο αναμένεται να αντληθούν 2-2,5 δισ. ευρώ είναι να πετύχει ένα επιτόκιο κάτω από 2% που θεωρείται ρεαλιστικό με δεδομένη την πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ειδικά του γεγονότος ότι ο δεκαετής τίτλος που εκδόθηκε τον Μάρτιο διαπραγματεύεται σήμερα με απόδοση κοντά στο 2,3%.

Ελληνική οικονομία

Η επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε η επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου. Τι έγραψαν το Reuters, οι Financial Times, το Bloomberg, η Handelsblatt, η FAZ και η Il Sole 24 Ore.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση το πενταετές ομόλογο

O διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τάχθηκε υπέρ της προώθησης και των δύο σχεδίων που επεξεργάζονται οι αρχές για την ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων, του ΤΧΣ και της ΤτΕ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος: Αλλάζουμε κατηγορία - 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 3,6% και κουπόνι κάτω του 3,5% από το 5ετές ομόλογο

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε την αλλαγή "προφίλ" των επενδυτών με στροφή από τα hedge funds σε "κανονικούς" επενδυτές - Δεν απέφυγε να "πειράξει" τη ΝΔ για την αποτυχία της στην πρόβλεψή της ότι η χώρα δεν θα βγει στις αγορές.

Φωτογραφία αρχείου

Έξοδος στις αγορές: Ανάρπαστο το 5ετές - Ξεπέρασαν τα 9 δισ. οι προσφορές

Επιβεβαιώνονται αναλυτές που θεωρούσαν ευνοϊκή τη συγκυρία για την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, από τη στιγμή που οι αποδόσεις ανταποκρίνονται στο γενικότερο κλίμα.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη

Σπυράκη: Η κυβέρνηση φέρνει τον κατώτατο για να ξεφύγει από τις Πρέσπες

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης ως Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και εξήγγειλε σχέδιο για την οικονομία της Μακεδονίας. Διακριτικό άδειασμα σε Σαμαρά. Ερώτημα εάν η έξοδος στις αγορές είναι πραγματική ή συμβολική

Πρόσοψη του υπουργείου Οικονομικών

Τριπλός στόχος: Σχέδιο για κόκκινα δάνεια, έξοδος στις αγορές, αξιολόγηση

Η τελική φάση του σχεδίου για την εκκαθάριση των κόκκινων δανείων, το πρώτο μεταμνημονιακό ομόλογο και μια επιτυχής δεύτερη αξιολόγηση είναι οι τρεις στόχοι του ΥΠΟΙΚ για το επόμενο 15ήμερο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αντίστροφη μέτρηση για την έξοδο στις αγορές - Όσα άκουσε και είπε ο Τσακαλώτος στην Νέα Υόρκη

Για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με κοινωνική συνοχή μίλησε ο υπουργός Οικονομικών στη Νέα Υόρκη, θυμίζοντας τον καθαρό δρόμο τουλάχιστον 10 ετών στην οικονομία, που εγγυάται η λύση για την ελάφρυνση του χρέους, που δόθηκε με τη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου.

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες

Μετά το "ναι" της Κομισιόν στόχος οι αγορές - Τα σχέδια για το 2019

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε για πρώτη φορά ένα πρόγραμμα προσαρμογής, ενώ η δημοσιονομική της "ευστάθεια" επικυρώθηκε πρόσφατα με βασικό ελεγκτή την Κομισιόν. Το κομμάτι που λείπει - και λόγω συγκυρίας- είναι η επάνοδος στις αγορές.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος σε συνέδριο του ΣΕΒ

Δημήτρης Λιάκος: Η παρέμβαση στις συντάξεις έχει μόνιμο χαρακτήρα

Στόχος μέχρι την κατάθεση του προϋπολογισμού την 21η Νοεμβρίου να έχουμε συμφωνήσει με την ΕΕ, δηλώνει σε αποκλειστική του συνέντευξη στο News24/7 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος. Τι δηλώνει για την έξοδο της χώρας στις αγορές, το νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς, την πορεία των τραπεζών και τις κατηγορίες για παροχολογία.

Ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης

Γ. Παγουλάτος: Οι ευθύνες της ΕΕ για τη στροφή των πολιτών σε εμποράκους του ψεύδους, ψευτομεσσίες και τσαρλατάνους

Ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος μιλά στο News 24/7 για την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα από τα μεγαλύτερα success stories της ανθρώπινης ιστορίας τα τελευταία 60 χρόνια και σημειώνοντας πως ο σημερινός κόσμος των εθνικισμών, των αυταρχισμών και της βαρβαρότητας την καθιστά αναγκαία όσο ποτέ.

Ο Αλέξης Τσίπρας με το Μάριο Ντράγκι σε παλαιότερη συνάντηση τους

Τσίπρας με Ντράγκι- Κερέ: Εκτιμήσεις ότι το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται από το ιταλικό

Με τον επικεφαλής της ΕΚΤ και τον οικονομολόγο Μπενουά Κερέ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός σε πολύ καλό κλίμα. Αναγνώριση της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της από την ΕΚΤ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Από τη ΔΕΘ στη Νέα Υόρκη: Η δεύτερη συνάντηση Τσίπρα- Ρος

Το κυβερνητικό σχέδιο, που ξεκίνησε στη ΔΕΘ, όπου έλαβαν χώρα οι πρώτες ουσιαστικές επαφές με επενδυτές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ολοκληρώνεται με το σημερινό ραντεβού, , παρουσία εκπροσώπων αμερικανικών κολοσσών. Τα μηνύματα του πρωθυπουργού και η αναζήτηση Αμερικανών επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην 83η ΔΕΘ

Η επενδυτική ημέρα του Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν, κατά την οποία η ελληνική πλευρά είδε με ικανοποίηση βελτίωση του κλίματος, ο πρωθυπουργός σήμερα συναντάται με στελέχη της Bank of America Merrill Lynch και της Morgan Stanley προς άγραν επενδύσεων και με το βλέμμα και στις αγορές

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Dieter Kempf

Die Welt: Νέο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από γερμανικές εταιρείες

"Το καλό τέλος των ευρωπαϊκών προγραμμάτων βοήθειας είναι ένα θετικό μήνυμα για την ίδια την Ελλάδα και την ΕΕ στο σύνολό της" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών.

O υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ

Λεμέρ: Μεγάλη επιτυχία η έξοδος από το πρόγραμμα για την Ελλάδα και την ΕΕ

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει επιτυχία την έξοδο από το πρόγραμμα, αλλά "ψαλιδίζει" τις προσδοκίες περί αναστολής της μείωσης των συντάξεων. "Πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων" επισημαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης

Βούτσης: Οικοδομούμε ένα σύγχρονο πολιτικό υπόδειγμα Αριστεράς στην Ευρώπη της κρίσης

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει ως αναγκαία και απαραίτητη την αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των μέτρων για το 2019-2020, εκτιμά ότι "θα γίνει κατανοητή και αποδεκτή ή τουλάχιστον ανεκτή και από τους θεσμούς".

Ο αντiπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης

Παπαδημούλης: Αρχίζουμε να γράφουμε τις πρώτες σελίδες ενός νέου βιβλίου

" Με σοβαρότητα και μεταρρυθμιστικό σχέδιο, χωρίς φιέστες και φανφάρες. Με υγιή δημόσια οικονομικά και αναπτυξιακή εξωστρέφεια" η Ελλάδα βγαίνει στις 21 Αυγούστου από την "εντατική" των μνημονίων, γράφει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεδρική φρουρά κατά την υποστολή της σημαίας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Il Manifesto: Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια λιτότητας

"Οι πιστωτές θα κάνουν μια σειρά από ελέγχους κάθε τρεις μήνες, σχετικά με την εφαρμογή της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων, αλλά η κυβέρνηση και η χώρα επανακτούν αυτονομία σε ότι αφορά την καθημερινή, όσο και μακροπρόθεσμη διαχείριση της δημόσιας οικονομίας" αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο

Ούτε Πνύκα, ούτε Καστελόριζο

"Σεμνή τελετή" με ενδιαφέροντα μηνύματα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα προγραμματίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Σε κομβικό σημείο των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού αναδεικνύεται η ΔΕΘ. Αυξάνονται οι πιθανότητες για ανασχηματισμό πριν τον Δεκαπενταύγουστο.

Η προεδρική φρουρά κατά την υποστολή της σημαίας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Reuters: H Ελλάδα ετοιμάζεται να πετάξει μόνη της στις αγορές ομολόγων

Σε "ριζικά διαφορετική θέση" βρίσκεται η Ελλάδα, με τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης να είναι πιθανό, να συνεχίσουν να αναβαθμίζουν την πιστοληπτική της ικανότητα, σύμφωνα με αναλυτές που μιλούν στο Reuters, θέτοντας ως ορόσημο την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση (QE) της ΕΚΤ, μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ενημέρωση των μελών των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, από τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, Pierre Moscovici και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργο Κατρούγκαλο.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η ΝΔ δυσφορεί για το "τέλος τα μνημόνια" του Μοσκοβισί, η κυβέρνηση απαντά πως είναι αλήθεια

Ο Επίτροπος διαβεβαίωσε στη Βουλή ότι η τρόικα δε θα επιστρέψει και ότι δεν υπάρχει 4ο μνημόνιο, προκαλώντας την αντίδραση του Χατζηδάκη, στον οποίο απάντησε ο Τζανακόπουλος

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Ο Χατζηδάκης θύμωσε με την αλήθεια

Την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ στα όσα είπε ο Μοσκοβισί στην ελληνική Βουλή σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε το αυτονόητο, ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο

Φωτογραφία αρχείου

Handelsblatt: Οι επενδυτές ανακαλύπτουν την Ελλάδα

"Η Ελλάδα έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Το Grexit δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα, τον Αύγουστο το πρόγραμμα τελειώνει. Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, μάλιστα για πέντε συνεχόμενα τρίμηνα" τονίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

O Αλέξης Τσίπρας

Μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα μέσω Λονδίνου

Το πρωί στο City το απόγευμα στην Downing Street: Eπαφές με επιχειρηματίες και επενδυτές θα έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα δει και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, στον απόηχο και της συμφωνίας του Eurogroup για το χρέος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η... περίφημη γραβάτα

FAZ: Ελλάδα με γραβάτα χωρίς εξάρτηση από τους δανειστές

Η γερμανική εφημερίδα "γιορτάζει" το γεγονός ότι η Bundestag θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα το τέλος της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα και αναφέρεται στη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup, ενώ στέκεται στη γραβάτα του Τσίπρα

To Μέγαρο Μαξίμου

Κόντρα κυβέρνησης- Στουρνάρα: Ο διοικητής της ΤτΕ ας μην εκτίθεται, λένε κύκλοι του Μαξίμου

"Ό,τι και αν πει ο Στουρνάρας δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Όπως δεν είχε καμία σημασία η πρόταση που έκανε για πιστοληπτική γραμμή, προκειμένου να δικαιώσει τον εαυτό του και την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου", απαντούν κύκλοι του Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι ήδη για τη συμφωνία στο Eurogroup έχουν τοποθετηθεί οι ευρωπαϊκοί θεσμοί

Σκιές ανθρώπων στο πλακόστρωτο από τον απογευματινό ήλιο στην πλατεία Συντάγματος

New York Times: Η Ευρώπη θέλει να προβάλει ότι "η Ελλάδα επέστρεψε"

"Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει για μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να περιχαρακώσουν την οικονομία της Ευρωζώνης σε περίπτωση νέας κρίσης, είτε στην Ιταλία, είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλα ζητήματα, όπως το εμπόριο" δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα ο οικονομολόγος Σάιμον Τίλφορντ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντηση στο Meseberg, βόρεια του Βερολίνου

Μέρκελ: Ελπίζω ότι την Πέμπτη θα κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα

Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα ότι στην συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη «θα καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα» και τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα βρίσκονται εκτός προγραμμάτων

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρέγκλινγκ: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι "Η Ελλάδα μπαίνει στους τελευταίους δύο μήνες του προγράμματος και πρέπει να μείνει σταθερή στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και μετά το πρόγραμμα".

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου

"Πόλεμος" Μαξίμου - ΝΔ μέσω Μονάχου και Ιταλίας

Η κυβέρνηση κατηγορεί το Μητσοτάκη ότι υπονομεύει στο εξωτερικό τη χώρα και τον αγώνα για πρόσβαση στις αγορές, με την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά ότι τα υπόγεια του Μαξίμου στεγάζουν συκοφάντες που παράγουν fake news.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5/2018.  (Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Τσίπρας: Η λιτότητα τελειώνει, 700 εκ ευρώ φοροελαφρύνσεις το 2019

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε σταδιακή ελάφρυνση της φορολογίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το βήμα του ΣΕΤΕ, ενώ έστειλε νέο μήνυμα για το χρέος. Ζήτησε μία συμφωνία "ικανή να πείσει τις αγορές" και "αντάξια των προσπαθειών του ελληνικού λαού", επαναλαμβάνοντας ότι αυτό καθίσταται πιο επιτακτικό λόγω Ιταλίας

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ

Ελάφρυνση χρέους Ιούνιο ή Ιούλιο βλέπει ο Ρέγκλινγκ

«Η πρόοδος στην Ελλάδα είναι ορατή, η ανταγωνιστικότητα έχει επανέλθει» δήλωσε ο επικεφαλής του ΕΜΣ, προσθέτοντας ότι εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις οι υπουργοί Οικονομικών θα καταλήξουν σε πρόθετη ελάφρυνση χρέους και πως η χώρα μας μπορεί να καταστεί success case

Το Μέγαρο Μαξίμου - Φωτογραφία αρχείου

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε για νέο μνημόνιο, κατώτατο μισθό, δημόσιο

"O Μητσοτάκης δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;" αναρωτιούνται κυβερνητικές πηγές, Κατηγορούν επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν απαντά εάν θα στηρίξει την αύξηση κατώτατου μισθού, την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αναλογία 1 προς 5 στο δημόσιο

Τσίπρας: "Μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται"

Τσίπρας: "Μας ακούν, μας αναγνωρίζουν, μας σέβονται"

Ένα ακόμη βίντεο από τη σειρά "Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη" ανέβασε ο πρωθυπουργός. Το βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα με Μακρόν, Ομπάμα, Πούτιν, Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Γκουρία και στέλνει το μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα και μετάβασης από τις θυσίες των πολλών στο δίκιο των πολλών

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη

Σπυράκη: Η επιστολή Σεντένο καταρρίπτει το "παραμύθι" περί καθαρής εξόδου

"Η ΝΔ καλεί τον κ. Τσίπρα, αντί να εμπαίζει τους πολίτες, να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις νέες περικοπές στις συντάξεις, τη μείωση του αφορολόγητου και τα υψηλά πλεονάσματα που έχει ήδη υπογράψει" αναφέρει η κα. Σπυράκη

Ο Γερμανός πρέσβης Γενς Πλέτνερ

Τα μηνύματα του Γερμανού πρέσβη για την έξοδο και την επόμενη ημέρα

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γιενς Πλέτνερ εκτιμά ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες να κλείσει επιτυχώς η αξιολόγηση και διαμηνύει ότι το ζήτημα είναι η έξοδος να γίνει επιτυχώς. Πως οι εκλογές στη Βαυαρία τον Οκτώβριο επηρεάζουν την έξοδο της Ελλάδας τον Αύγουστο

Στιγμιότυπο από την Αθήνα

Wall Street Journal: Σε απόσταση αναπνοής η Ελλάδα από την "απελευθέρωση"

"Απομένει ακόμη να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις, όπως η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και οι αποκρατικοποιήσεις" σημειώνει η οικονομική εφημερίδα, η οποία "βλέπει" έξοδο της Αθήνας από τα μνημόνια πολύ σύντομα

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας

Ρήγας: Καθαρή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο

Ερωτηθείς για την προκλητικότητα της Άγκυρας, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ την απέδωσε στην ανασφάλεια που έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση Ερντογάν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας αλλά και η κατάσταση στο Αφρίν

Μέγαρο Μαξίμου

Μαξίμου: Το Eurogroup "έδειξε" καθαρή έξοδο και εποπτεία χωρίς αξιολογήσεις

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ανταπαντά στο Μητσοτάκη ως προς την καθαρότητα της εξόδου, επικαλούμενο ότι το Eurogroup ξεκαθάρισε ότι καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών, πέραν των δύο ετησίως που προβλέπονται για κάθε χώρα που βγαίνει από πρόγραμμα δεν θα ισχύει για την Ελλάδα