Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης WTFL2018

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης WTFL2018

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά

Η Πύλος βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, με το Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης.

Μετά από πρότασή της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, το WTFL2018, η  κορυφαία ετήσια συνάντηση των παγκοσμίων ηγετών του τουρισμού, με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Costa Navarino, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πύλο.

Το WTFL αποτελεί την κυριότερη διαδραστική πλατφόρμα συνάντησης και συζήτησης των ηγετών για τις προτεραιότητες και τις πολιτικές που διαμορφώνουν το μέλλον του παγκόσμιου τουρισμού. Κάθε  δεύτερη χρονιά διεξάγεται εκτός της Ελβετίας, με στόχο την ανάδειξη νέων παγκόσμιων προορισμών.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μαζί με  τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον πρόεδρο του Φόρουμ WTFL– ThinkTank κ. Martin Barth, τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού WTTC Gerald Lawless και τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Γιάννη Γούλιο, μίλησαν για την εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους.

Στην Ελλάδα το Παγκόσμιο Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης WTFL2018

Η υπουργός τόνισε ότι σε υλοποίηση της στρατηγικής στόχευσης του Υπουργείου, η Ελλάδα έχει ισχυροποιήσει το θεσμικό της ρόλο στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων για τον τουρισμό, διεκδικεί και αναλαμβάνει διεθνούς εμβέλειας και κύρους διοργανώσεις.

Παρουσίασε την ατζέντα του φόρουμ  που θα επικεντρωθεί στη συνεργασία και τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ανάπτυξη των υποδομών και την προώθηση νέων επενδύσεων, καθώς και στο ρόλο της καινοτομίας και του ταλέντου στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εξήρε τη συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την υπουργό στη διεθνή προώθηση και προβολή της Πελοποννήσου. Επισήμανε ότι το Φόρουμ της Λουκέρνης δημιουργεί  υπεραξία στην προσπάθεια μέσα από την εξωστρέφεια να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη,  η επόμενη εικοσαετία ανήκει στην Πελοπόννησο.

Ο πρόεδρος του WTFL, Μartin Barth επισήμανε ότι η Ελλάδα επελέγη ως ο ιδανικός  προορισμός για να φιλοξενήσει αυτή τη διοργάνωση, και επισήμανε ότι υπάρχει διαρκής συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για την αξιοποίηση της σημαντικής τουριστικής δυναμικής.

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού, WTTC, Gerald Lawless αναφέρθηκε στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, την ιστορική, πολιτιστική και φυσική κληρονομία καθώς και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της, που καθιστούν το τουριστικό της προϊόν μοναδικό. Επικαλούμενος τα στοιχεία των τελευταίων εκθέσεων και μελετών του Συμβουλίου για την Ελλάδα, χαρακτήρισε εντυπωσιακή την πορεία του ελληνικού τουρισμού,  και εκτίμησε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης θα συνεχιστούν όλα τα επόμενα χρόνια και θα αποτυπωθούν σε σημαντική αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.

SHARE:

24Media Network