Στην επόμενη διοίκηση της ΕΕΤΤ οι εκκρεμότητες για την τηλεπικοινωνιακή αγορά

2-6-2011-ΑΘΗΝΑ-Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει το 6ο Διεθνές της Συνέδριο με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης».Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Σπύρου Βούγια (φωτογραφία).(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
2-6-2011-ΑΘΗΝΑ-Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) διοργανώνει το 6ο Διεθνές της Συνέδριο με θέμα «Οι Προηγμένες Υποδομές Επικοινωνιών ως Θεμέλιο για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρώπης».Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Σπύρου Βούγια (φωτογραφία).(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ έχει αφήσει πίσω της αρκετές ανοιχτές υποθέσεις για το τηλεπικοινωνιακό τοπίο, με σημαντικότερη αυτή της Cosmote

Το διορισμό νέων μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ (Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Δεν έχουν γίνει γνωστές ως τώρα οι επιλογές των προσώπων που θα αντικαταστήσουν τα μέλη των οποίων η θητεία έληξε στο τέλος του 2017.

ADVERTISING

Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ έχει αφήσει πίσω της αρκετές εκκρεμότητες, με σημαντικότερη την υπόθεση της καταγγελίας της Vodafone εναντίον της Cosmote για κατάχρηση των όρων περί ανταγωνισμού στην καρτοκινητή.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πλέον μακροχρόνια εκκρεμότητα η οποία χρονολογείται από το 2011 και αφορά «συμπεριφορά» της Cosmote στην καρτοκινητή το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το θέμα απασχόλησε για πρώτη φορά την ΕΕΤΤ όταν πρόεδρος της ΕΕΤΤ ήταν ο Λεωνίδας Κανέλλος. Τότε η ανεξάρτητη αρχή δεν είχε καταλήξει σε πόρισμα. Το ίδιο συνέβη σε επόμενη συνεδρίαση για το ίδιο ζήτημα, αλλά πλέον πρόεδρος της Επιτροπής ήταν ο Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, χωρίς και πάλι η ΕΕΤΤ να καταλήξει σε πόρισμα.

Η τελευταία προσπάθεια, έγινε λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της προηγούμενης Ολομέλειας- με πρόεδρο τον Δημήτρη Τσαμάκη-, αλλά πάλι το θέμα δεν προχώρησε.

Στην πρόσφατη πολύωρη συνεδρίαση, ορισμένα μέλη ζήτησαν να κλείσει η υπόθεση όμως, δεν υπήρξε η αναγκαία ομοφωνία ώστε το θέμα να εισαχθεί κανονικά στην Ολομέλεια και όχι ως ενημέρωση - κατάθεση του πορίσματος, όπως είχε περιληφθεί στην ατζέντα.

SHARE:

24Media Network