Στήριξη από τον Μπάιντεν

Στήριξη από τον Μπάιντεν
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζό Μπάϊντεν στο Μέγαρο Μαξίμου,Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Από τη Κυριακή βρίσκεται στην Αθήνα ο Τζο Μπαιντέν. Έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συναντήσεις με Παπαδήμο, Παπανδρέου, Σαμαρά

Μήνυμα στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης θα μεταφέρει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, κατά τις σημερινές του συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Πρόγευση αυτού του μηνύματος, έδωσε χθες φτάνοντας στην Αθήνα, δηλώνοντας ότι “οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταλαβαίνουν το κόστος της αδράνειας, δεν υπάρχει εναλλακτική και ο χρόνος τελειώνει όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Και τότε περιμένει κανείς τις πιο δύσκολες αποφάσεις”.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, έγινε δεκτός στις 11.00 το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αργότερα θα συναντηθεί με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Ο Λ. Παπαδήμος δήλωσε πριν τη συνάντησή τους πως η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν μακρόχρονους δεσμούς φιλίας και πως η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε σημαντική.

“Η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά και τη στήριξη των ΗΠΑ στο μέλλον”, τόνισε.

Από τη πλευρά του ο Μπάιντεν δήλωσε πως “καταλαβαίνουμε τη δυσκολία των καιρών που περνάει η Ελλάδα”, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξή που έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπάιντεν θα μεταφέρει στους συνομιλητές του τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην ατζέντα, επίσης, των συνομιλιών του Αμερικανού αντιπροέδρου στην Αθήνα θα βρεθεί το σύνολο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομική συνεργασία, η πορεία του Κυπριακού, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η κατάσταση στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Μπάιντεν έφθασε χθες στη χώρα μας, μετά από διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου είχε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφθηκε στο Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τον οποίο επισήμανε ότι είναι “η προσωπικότητα που με έχει επηρεάσει από θρησκευτικής απόψεως περισσότερο από όλους στον κόσμο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα