Στηρίζει τον Σαρκοζί η Μέρκελ

Στηρίζει τον Σαρκοζί η Μέρκελ

Διαβάστε τι δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος για τον Ν. Σαρκοζί και τη νέα του προεκλογική εκστρατεία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί την άνοιξη, σύμφωνα με ένα απόσπασμα από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει στο Παρίσι το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

"Η Άγκελα Μέρκελ θα στηρίξει τον Νικολά Σαρκοζί" αναφέρεται στην ομιλία που θα κάνει ο Χέρμαν Γκρέχε στο Εθνικό Συμβούλιο του UMP, του κυβερνώντος κόμματος της Γαλλίας. Το CDU είναι πεπεισμένο ότι ο Σαρκοζί είναι "το σωστό πρόσωπο" για την προεδρία και "θα είναι και στο μέλλον", προστίθεται στο κείμενο.

Η στήριξη της Μέρκελ και το κόμματός της στον Σαρκοζί δεν αποτελεί έκπληξη αφού και οι δύο ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο "στεγάζει" τα χριστιανοδημοκρατικά, συντηρητικά και κεντροδεξιά κόμματα. Επιπλέον, ο Σαρκοζί είχε στηρίξει τη Γερμανίδα καγκελάριο στις εκλογές του φθινοπώρου του 2009.

Η ομιλία του Γκρέχε περιλαμβάνει και ορισμένα δηκτικά σχόλια για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τον υποψήφιό του στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Ολάντ, τους οποίους κατηγορεί ότι "έχουν μπλεχτεί στις φαντασίες του παρελθόντος".

SHARE:

24Media Network