Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τη δόση τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία

Στουρνάρας: Αν δεν πάρουμε τη δόση τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε δραματικούς τόνους η ομιλία Στουρνάρα στη Βουλή. Ανάγκη να εκταμιευθεί η επόμενη δόση άμεσα

Δραματική προειδοποίηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή για εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις του υπουργού Εργασίας με την τρόικα διεκόπησαν για μία ακόμα φορά .

“Αν ανοίξετε τα διεθνή δίκτυα θα δείτε ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει στήριξη και αυτό σημαίνει ότι και άλλοι διεκδικούν τα κεφάλεια που χρειαζόμαστε και για αυτόν τον λόγο πρέπει να βιαστούμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν απέκλεισε μάλιστα τη λήψη επιπλέον μέτρων αν τα πράγματα, όπως σημείωσε, δεν εξελιχθούν όπως πρέπει.

Επισήμανε ακόμα πως η δόση είναι ανάγκη να εκταμιευθεί άμεσα διαφορετικά, όπως σημείωσε, θα πεθάνουμε από ασφυξία.

Αναλύοντας μάλιστα την οικονομική βοήθεια της χώρα μας, σημείωσε ότι το συνολικό ποσό που αφορά τη στήριξη της Ελλάδας είναι 240 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 110 δισεκατομμύρια είναι από το πρώτο μνημόνιο και τα 130 δισεκατομμύρια από δεύτερο, συνεπώς απομένουν 90 δισεκατομμύρια από αυτά.

Αναφερόμενος στην επιμήκυνση ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι “χωρίς την επιμήκυνση για να γίνε βιώσιμο το χρέος θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να επιτευχθεί στο 4,5% του ΑΕΠ το 2014,κάτι που θα απαιτούσε μέτρα ύψους 18 δισεκατομμυρίων ευρώ.

“Τώρα τα μέτρα περιορίζονται σε 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ και αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πρέπει δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα τα επόμενα χρόνια”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα