Στουρνάρας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, η δόση θα δοθεί

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Καμία ανησυχία για την εκταμίευση της δόσης, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Δεν θα ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα τη Δευτέρα, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ

"Κανένας λόγος ανησυχίας για το Eurogroup της Δευτέρας", είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, από την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

"Περιμένουμε πολιτική δήλωση από το Eurogroup, τόνισε και προσέθεσε ότι "η δόση θα εκταμιευθεί, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας".

Αναφερόμενος στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως υπάρχει πράγματι μια συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας αλλά είναι σαφές, όπως είπε, "πως δεν ζητούν κάτι από εμάς".

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι, η Ελλάδα έκανε αυτό που πρέπει και η Ευρώπη τώρα θα κάνει αυτό που πρέπει.

Αξιωματούχος ΕΕ: Δεν θα ληφθεί απόφαση για την Ελλάδα τη Δευτέρα

Με νέα δήλωση, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης δεν θεωρεί πιθανό οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών να λάβουν τη Δευτέρα την τελική απόφαση για το ξεπάγωμα της δόσης προς την Ελλάδα, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το πώς θα καταστεί το χρέος βιώσιμο.

"Υπάρχει προσδοκία για τελική απόφαση τη Δευτέρα; Υπάρχει μια πολύ, πολύ μεγάλη πιθανότητα διενέργειας ενός δεύτερου γύρου συζητήσεων για την οριστικοποίηση όλων των θεμάτων", φέρεται να δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος αξιωματούχος, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αξιωματούχος είπε ακόμη ότι οι υπουργοί γνωρίζουν πόσο ανάγκη έχει η χώρα τα χρήματα ενόψει της λήξης ομολόγων στις 16 Νοεμβρίου και θα το λάβουν αυτό υπόψη τους στις συνομιλίες.

Ωστόσο, τόνισε πως η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία δεν είναι ακόμη έτοιμη, είναι απαραίτητη για να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση.

H εν λόγω δήλωση έρχεται σε συνέχεια ανάλογης χθεσινής σύμφωνα με τη οποία η απόφαση για την Ελλάδα ενδέχεται να ληφθεί στις 26 Νοεμβρίου, αφού θα έχει προηγηθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 22-23 Νοεμβρίου και θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα με την έκθεση της τρόικας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αξιωματούχος στο Bloomberg: Στις 26 Νοεμβρίου η εκταμίευση της δόσης

SHARE:

24Media Network