Στουρνάρας: Μεταρρυθμίσεις και κατάργηση ειδικών φορολογικών καθεστώτων για άμεση συμφωνία με την Τρόικα

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας περπατά στο προαύλιο της Βουλής μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας περπατά στο προαύλιο της Βουλής μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Υπέρ μιας συμφωνίας με την τρόικα άμεσα τάσσεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Τι απαντά στην κριτική που δέχθηκε για τον ΕΝΦΙΑ

«Είναι προς το συμφέρον, τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως, με βάση τα υπαρκτά δεδοσμένα και την κοινή λογική. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας» τονίζει ο κ. Στουρνάρας και προσθέτει:

«Όλοι, και η τρόικα και η ελληνική πλευρά, πρέπει να δείξουμε ρεαλισμό και ευελιξία, προκειμένου να κλείσει αμέσως η συμφωνία».

Σημειώνει ότι, οι πιστωτές πρέπει να τιμήσουν τη δέσμευση που είχαν αναλάβει για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ επιμένει ότι δεν χρειάζονται οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μεταρρυθμίσεις και κατάργηση ειδικών φορολογικών καθεστώτων, όταν αυτά δεν δικαιολογούνται από κοινωνικούς και αναπτυξιακούς λόγους.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Στουρνάρας, υποστηρίζει ότι είναι ένας αποτελεσματικός και κοινωνικά δίκαιος φόρος, ενώ σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, τονίζει ότι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των προβληματικών δανείων, ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.

Τέλος, ο διοικητής της ΤτΕ, εκτιμά ότι το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επέδρασε αρνητικά στην προσπάθεια εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Στουρνάρας, Τρόικα
SHARE:

24Media Network