Στουρνάρας: Το 2014 η Βουλή θα ψηφίσει για την επαύριο της κρίσης

Ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε στιγμές "χαλάρωσης" στην Βουλή κατα την διάρκεια της συζήτησης για τους πλειστηριασμούς το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε στιγμές "χαλάρωσης" στην Βουλή κατα την διάρκεια της συζήτησης για τους πλειστηριασμούς το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση στη αξιωματική αντιπολίτευση από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα δύσκολο έργο, είπε

Την απόλυτη πεποίθηση ότι το 2014 η Βουλή θα καταπιαστεί με λιγότερο επώδυνα θέματα και περισσότερο με θέματα για την ελάφρυνση του χρέους, την επαύριο της κρίσης, το νέο αναπτυξιακό πρότυπο και με το μέλλον του τόπου, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών.              

Αφού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι όλα αυτά τα αντιφατικά, που υποστηρίζει, δεν θα τα βρει κανείς πουθενά σε κανέναν διανοητή, απευθύνθηκε στο Σώμα για να τονίσει ότι «αυτές τις μέρες καλούμαστε να ολοκληρώσουμε το νομοθετικό έργο μιας δύσκολης χρονιάς και βρισκόμαστε στην τελευταία και πιο δύσκολη στροφή». «Κάποιοι σήκωσαν τα βάρη δύσκολων αποφάσεων, κάποιοι όμως επαναπαύτηκαν στην πιο προνομιακή δουλειά που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δηλαδή την ανακύκλωση, την κινδυνολογία, την καταστροφολογία, την μεμψιμοιρία, τη γκρίνια. Κι από προτάσεις «μηδέν», το απόλυτο μηδέν. Μετά από δύο χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω ακούσει ούτε μία δημιουργική πρόταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος ο υπουργός Οικονομικών στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμή και την πρωινή ομιλία του στη Βουλή, είπε ότι ο κ. Τσίπρας είναι μια sui generis περίπτωση διανόησης «δηλαδή πιστεύει στη δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό». Όπως σημείωσε διακηρύσσει την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά, σύμφωνα με τις προτάσεις του, ένας πολίτης με ακίνητη περιουσία, αντικειμενικής αξίας 500.000 ευρώ και καταθέσεις 200.000 ευρώ, πρέπει να τύχει της ίδιας προστασίας με έναν άνεργο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το δάνειο για το δυαράκι που έχει πάρει στη Δραπετσώνα.

«Λέει ότι δεν θα βγάλει τη χώρα από το ευρώ, αλλά συγχρόνως γυρνάει και λέει προς τους πολίτες της Ευρώπης εγώ δεν θα πληρώσω τα δάνεια που μας χορηγήσατε με τον τσαμπουκά γιατί είναι επαχθή ή θα ορίσω εγώ μονομερώς τους όρους με τους οποίους θα τα πληρώσω» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας και στην κατάληξη της έντονης κριτικής του προς τον κ. Τσίπρα ανέφερε: «Δηλαδή νομίζει ότι για πολύ καιρό ακόμη θα πατάει σε δυο βάρκες. Τον πληροφορώ ότι θα πέσει στην θάλασσα».

SHARE:

24Media Network