Στουρνάρας: Ξέρω πολύ καλά πώς είναι να ζεις με 500 ευρώ τον μήνα

ΒΟΥΛΗ-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ.
Στη φωτογραφία  ο υπουργός Οικονομικών  Ιωάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης.(EUROKINISSI)
ΒΟΥΛΗ-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ- Επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για ιδιωτικοποίηση ΕΥΑΘ. Στη φωτογραφία ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Νίκος Παπαδάκης.(EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ότι σιγά σιγά περνάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε πως γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ τον μήνα.

"Υπάρχουν άνθρωποι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ζουν με πολύ λίγα λεφτά. Η μητέρα μου, ο πεθερός μου, η πεθερά μου... Ξέρω πάρα πολύ καλά τι σημαίνει να ζεις με 500 ευρώ το μήνα", σημείωσε σε συνέντευξή του στο Star.

ADVERTISING

Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει βγει από τη ζώνη της χρεοκοπίας και της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, τονίζοντας πως σιγά σιγά περνάμε σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Διευκρίνισε ότι νέο δάνειο "δεν σημαίνει απαραίτητα και νέο μνημόνιο" και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει τελικά ρύθμιση για τον συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά τα τεκμήρια παραδέχτηκε ότι είναι άδικα και προανήγγειλε ότι θα καταργηθούν και από του χρόνου θα έχουμε περιουσιολόγιο.

Στο ζήτημα των τραπεζών ο Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε πως "δεν υπάρχει θέμα κουρέματος των καταθέσεων» και προέβλεψε πως «η τρόικα θα φύγει όταν καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές».

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας είχε πει ανακοινώνοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε να βγούμε στις αγορές το β' εξάμηνο του επόμενου έτους.

Όσο για την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, ο Γιάννης Στουρνάρας παραδέχθηκε πως "όντως υπάρχει καθυστέρηση στην αξιοποίησή της".

SHARE:

24Media Network