Συμφωνία έως τα τέλη Μαΐου ζήτησε ο Τουσκ

EU - Japan leaders' meeting in Brussels on May 3, 2016. /         Shinzo Abe  ,  3 x, 2016
EU - Japan leaders' meeting in Brussels on May 3, 2016. / Shinzo Abe , 3 x, 2016 SOOC

Να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα» κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - Σόιμπλε: Δεν θα έχουμε μεγάλη κρίση στην Ελλάδα φέτος

Κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για το ελληνικό ζήτημα «πολύ σύντομα».

Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας ο πρόεδρος Τουσκ δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη. Καλώ τους υπουργούς Οικονομικών να καταλήξουν σε συμφωνία πολύ σύντομα και ελπίζω πως ως το τέλος του Μαΐου, οπότε θα συναντηθούμε για τη Σύνοδο των G7 η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος θα έχει αξιολογηθεί θετικά. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους τους υπουργούς και τους θεσμούς να διπλασιάσουν τις προσπάθειες τους για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Schaeuble: Δεν θα έχουμε μεγάλη κρίση στην Ελλάδα φέτος

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει φέτος "μεγάλη κρίση" στην Ελλάδα, η οποία διεξάγει συνομιλίες με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος, προκειμένου να αποδεσμευτούν νέα δανειακά κεφάλαια. "Δεν θα έχουμε μεγάλη κρίση στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά", δήλωσε ο Schaeuble, προσθέτοντας ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί ορατή πρόοδος. Πηγές είπαν χθες στο πρακτορείο Reuters ότι οι συνομιλίες για την αξιολόγηση προχωρούν αργά και δεν προβλέπεται να υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 9 Μαΐου.

Φωτο: sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, Μνημόνιο 3
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην τελική ευθεία η κυβέρνηση

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μοσκοβισί για συμφωνία στο Eurogroup

SHARE:

24Media Network