Ηλ. Πλασκοβίτης: Μηνιαίες απολαβές 12.000 ευρώ για 6 χρόνια σε θέση Συμβούλου Νομισματικής Πολιτικής

ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ Γ.Γ. ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΒΟΥΛΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗΣ Γ.Γ. ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Προκλητικές απολαβές με συμβόλαιο σε θέση Συμβούλου την ώρα που αποφασίζονται τα νέα επώδυνα μέτρα για την εξοικονόμηση των 11.5 δισ. ευρώ

Μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση των τριών κομμάτων, ο Ηλίας Πλασκοβίτης τοποθετήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος ως μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής. Η τοποθέτηση ζητήθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η "Δημοκρατία της Κυριακής", ο κ. Πλασκοβίτης υπέγραψε για την τοποθέτησή του αυτή συμβόλαιο διάρκειας έξι χρόνων, με μηνιαίο μισθό 12.000 ευρώ, για να βρίσκεται σε μία θέση που δεν έχει λόγο ύπαρξης, καθώς η νομισματική πολιτική ασκείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ.  Πλασκοβίτης βρέθηκε για πρώτη φορά στο υπουργείο Οικονομικών τη δεκαετία του 1990 και απέκτησε καίριο ρόλο επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, όταν ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων.

Στη θέση αυτή παρέμεινε από το 1994 έως το 1998, ενώ το 2000 τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Υουργείο Εξωτερικών, όπου και παρέμεινε έως την άνοιξη του 2004.

Τα επόμενα πέντε χρόνια ασκούσε τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα και το 2009 αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γ. Παπανδρέου, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από το 2009 έως το 2012 υπήρξε στενός συνεργάτης τριών υπουργών Οικονομικών, του Γ. Παπακωνσταντίνου και των υπηρεσιακών Φ. Σαχινίδη και Γ. Ζαννιά, επί πρωθυπουργίας Πικραμμένου.

Ήταν ένας από τους παράγοντες που υπεραμύνθηκαν του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους και του "κουρέματος" των μικροομολογιούχων.

Με την ανάληψη της θέσης του υπουργού Οικονομικών από τον Γ. Στουρνάρα, ο κ. Πλασκοβίτης υπέβαλε την παραίτησή του και τοποθετήθηκε στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

SHARE:

24Media Network