Συνάντηση Στουρνάρα με στελέχη του οίκου Moody's

Συνάντηση Στουρνάρα με στελέχη του οίκου Moody's
EUROKINISSI

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με στελέχη του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Moody's, με φόντο την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο διάστημα.

Σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας θα έχει συνάντηση με στελέχη του οίκου Moody's, τα οποία θα ενημερώσει για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ο οίκος αξιολόγησης δίνει σήμερα rating «C» στην Ελλάδα, δηλαδή την αξιολογεί πέντε βαθμίδες χαμηλότερα από ό,τι οι οίκοι Standard & Poor's και Fitch.

Μάλιστα, στις υφιστάμενες εκτιμήσεις της η Moody’s προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά -5,3% το 2013 και επιπλέον κατά -4,2% το 2014.

Μετά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα οι αναλυτές του οίκου αναμένεται να προχωρήσουν σε αναθεώρηση προς το ευμενέστερο των προβλέψεων για τον ρυθμό ανάπτυξης και τη δημοσιονομική κατάσταση, ενώ όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας αναμένεται να προχωρήσουν και στην πιστοληπτική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

SHARE:

24Media Network