Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ: Αναγκαία η άμεση εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ,Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ANDREA BONETTI)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ,Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ANDREA BONETTI) EUROKINISSI

Για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συζήτησαν Τσίπρας - Γιούνκερ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Τι συμφώνησαν για το ελληνικό πρόγραμμα και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας

Στην προετοιμασία της σημερινής Συνόδου Κορυφής και στην ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής απάντησης για να αντιμετωπιστεί η προσφυγική κρίση επικεντρώθηκε η συζήτηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Στην 50λεπτη συνάντηση των δύο ανδρών στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες, παρόντες από την ελληνική πλευρά ήταν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επί των ευρωπαϊκών θεμάτων Νίκος Ξυδάκης.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι δύο άντρες συζήτησαν λεπτομερώς τα επιχειρησιακά, οικονομικά και νομικά μέτρα που πρότεινε η Κομισιόν και συμφώνησαν, ότι η Ελλάδα και η Κομισιόν θα εργαστούν μαζί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Σε ότι αφορά το ελληνικό πρόγραμμα συζητήθηκαν τα σημεία που έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συγχαρητήρια επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, χωρίς περαιτέρω χάσιμο χρόνου.

Παρών, στη συνάντηση, ήταν και ο Μάρτεν Φερβέι, ο νέος επικεφαλής της task force, της υπηρεσίας της Κομισιόν που στόχο έχει να παρέχει τεχνική βοήθεια στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βρυξέλλες, Σύνοδος Κορυφής, Μεταναστευτικό, Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας για μεταναστευτικό: Πρέπει να μοιράσουμε τις ευθύνες

Τουσκ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να ανακτήσει τον επειγόντως τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της

SHARE:

24Media Network