Συνελήφθη για ασφαλιστικές εισφορές ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Συνελήφθη για ασφαλιστικές εισφορές ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 2,9 εκατ. ευρώ συνελήφθη ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης

Για μη έγκαιρη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών ύψους 2,9 εκατ. ευρώ συνελήφθη χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η οφειλή αφορά τον Απρίλιο του 2014, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη ανέρχεται σε 1,45 εκατ. ευρώ, καθώς είχε καταβάλει το 50%. «Το Δημόσιο μας χρωστάει 135 εκατ. ευρώ, δεν εκτελεί τις αποφάσεις της διαιτησίας, και αντίθετα με ταλαιπωρούν για οφειλές, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί ακριβώς επειδή το δημόσιο μας χρωστάει», αναφέρει στη Voria.gr.

O ίδιος δηλώνει αγανακτισμένος για τον τρόπο που λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο και την ταλαιπωρία που υπέστη. «Μου πήραν αποτυπώματα, με έβγαλαν και φωτογραφία, ενώ για μία ώρα έκαναν έλεγχο για το εάν έχω τελέσει αξιόποινες πράξεις σε όλη την Ελλάδα. Για ποιο λόγο έγινε όλο αυτό;», διερωτάται.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 1, παρ.1,2 Α.Ν. 86/67 όπως ισχύει και παρ. 6 του άρθρου 1 του ιδίου νόμου και άρθρο 22, παρ. 1 του Ν. 4038/12, περί ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ. Στεφανίδης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, όπου ορίστηκε δικάσιμος για τις 2 Φεβρουαρίου 2015.

πηγή: voria.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network