Συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας για την πάταξη της διαφθοράς

Στους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθαν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, για να δώσουν εξηγήσεις η Ελένη Παπακωνσταντίνου ξαδέρφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο άντρας της αδερφής της, Ανδρέας Ρωσσώνης.
Μαζί τους ο δικηγόρος τους, Γιώργος Στεφανάκης. Κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. 
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Στους οικονομικούς εισαγγελείς προσήλθαν την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013, για να δώσουν εξηγήσεις η Ελένη Παπακωνσταντίνου ξαδέρφη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο άντρας της αδερφής της, Ανδρέας Ρωσσώνης. Μαζί τους ο δικηγόρος τους, Γιώργος Στεφανάκης. Κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Εισαγγελείς αρμόδιοι σε θέματα διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος και αξιωματούχοι από Ελλάδα και Ιταλία στη διήμερη συνάντηση

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της απάτης σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ, ήταν το αντικείμενο διήμερης συνάντησης Ελλήνων και Ιταλών αξιωματούχων και φορέων, που διοργάνωσε και πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία.

Την πρώτη ημέρα η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας υπό το διευθυντή, ταξίαρχο Εμμανουήλ Πλουμή και συμμετείχε αντιπροσωπεία του Ιταλικού Συντονιστικού Φορέα Αντιμετώπισης της Απάτης (AFCOS-AntiFraud Coordination Service), που αποτελούνταν από υψηλόβαθμο αξιωματικό της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας (Guardia Di Finanza), μέλος της Προεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιταλίας, καθώς και 4 ακόμη μέλη του Ιταλικού φορέα.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν εισαγγελείς αρμόδιοι για την διαφθορά και το οικονομικό έγκλημα και σύμβουλος από τη Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκαν τα πληροφοριακά συστήματα για τη διαχείριση των πληροφοριών, των ελληνικών και ιταλικών αρχών.

Την δεύτερη ημέρα, η ιταλική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετέβη στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, η οποία είναι η αρμόδια αρχή για τον συντονισμό της καταπολέμησης της Απάτης, ενώ επίσης συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς και όργανα της ΕΕ ή άλλων κρατών για την ανταλλαγή πρακτικών και τη λήψη τεχνικής βοήθειας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σχετικά με ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης πληροφοριών και καταγγελιών, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση της διαφθοράς και ιδίως των απατών σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

SHARE:

24Media Network