Συνταξιοδότηση στο δημόσιο: “Κλειδί” η 25ετία

Συνταξιοδότηση στο δημόσιο: “Κλειδί” η 25ετία
Συνταξιούχος Eurokinissi

Τι τόνισε η Ηλιοστάλακτη Γούναρη, πρώην προϊσταμένη συντάξεων ΙΚΑ και κοινωνιολόγος του Δικαίου, που μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις συντάξεις στον δημόσιο τομέα. Τα όρια ηλικίας και ο νόμος Κατρούγκαλου.

“Η 25ετία είναι το κλειδί για τη συνταξιοδότηση στο δημόσιο τομέα”. Αυτό δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 η Ηλιοστάλακτη Γούναρη, πρώην προϊσταμένη συντάξεων ΙΚΑ και κοινωνιολόγος του Δικαίου.

Όπως είπε, ο νόμος Κατρούγκαλου δεν άλλαξε τη ρύθμιση που προέβλεπε ότι όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έκλεισαν 25 χρόνια εργασίας το 2010, 2011 και 2012 θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα για πλήρη ή μειωμένη σύνταξη και μπορούν να αποχωρήσουν εντός του 2019.

Με ειδικές διατάξεις στη σύνταξη μπορούν να βγουν νωρίτερα από τα γενικά όρια ηλικίας, μητέρες ανηλίκων, τρίτεκνοι και πατέρες ανηλίκων υπό προϋποθέσεις.

Συμπλήρωσε ότι με το νόμο Κατρούγκαλου επιταχύνεται η απονομή των συντάξεων γενικά και ευάλωτοι πολίτες βγαίνουν ωφελημένοι και σε γενικές γραμμές θεωρεί ότι το σύστημα κινείται πλέον προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα