Τα υπερπολυτελή γιοτ των δισεκατομμυριούχων

Τα υπερπολυτελή γιοτ των δισεκατομμυριούχων

Δεν υπάρχει υπερ-πλούσιος στον πλανήτη που να μην έχει το δικό του σκάφος, που πάντα κοστίζει εκατοντάδες εκατομμύρια. Ποιος έχει το μεγαλύτερο;

Κάποτε η θαλαμηγός «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση ήταν, στα 99 μέτρα μήκους, το μεγαλύτερο γιοτ του κόσμου. Σήμερα δεν είναι ούτε ανάμεσα στα 30 πρώτα.

Οι ζάπλουτοι του πλανήτη χτίζουν όλο και μεγαλύτερα, όλο και πολυτελέστερα. Φτάνουν σε μήκος τα 150-180 μέτρα και κοστίζουν από 200 εκατ. μέχρι 1,1 δισ. δολάρια.

Ιδιοκτήτες τους είναι μεγιστάνες του επιχειρηματίες, Ρώσοι ολιγάρχες, σεΐχηδες, βιομήχανοι κ.ά. Όλοι τους δισεκατομμυριούχοι.

Ας δούμε τα δέκα ακριβότερα γιοτ και τους ιδιοκτήτες τους.

Τα υπερπολυτελή γιοτ των δισεκατομμυριούχων

1. ECLIPSE

Ιδιοκτήτης: Ρόμαν Αμπράμοβιτς, επιχειρηματίας
Κόστος: $1,1 δισ.
Μήκος: 163 μ.

Αγοράστηκε το 2009 για 340 εκατ. €, αλλά οι αναβαθμίσεις και οι ανέσεις που πρόσθεσε ο Ρώσος ολιχάρχης πολλαπλασίασαν την αξία του. Έχει εξοπλισμό που «τυφλώνει» τις κάμερες των παπαράτσι, αντιπυραυλική άμυνα, υποβρύχιο διαφυγής και δύο ελικοδρόμια. Χρειάζεται πλήρωμα 70 ατόμων.

Τα υπερπολυτελή γιοτ των δισεκατομμυριούχων

2. AZZAM

Ιδιοκτήτης: Khalifa bin Zayed al Nahyan, εμίρης του Αμπού Ντάμπι
Κόστος: 600 εκατ.
Μήκος: 180 μ.

Το μεγαλύτερο, πολυτελέστερο, ακριβότερο και εντυπωσιακότερο γιοτ του κόσμου ανήκει στη βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Tο κεντρικό του σαλόνι έχει έκταση 500 τ.μ.

Τα υπερπολυτελή γιοτ των δισεκατομμυριούχων

3. TOPAZ

Ιδιοκτήτης: Mansour bin Zayed al Nahyan, αν. πρωθυπουργός των ΗΑΕ, ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι
Κόστος: $520 εκατ.
Μήκος: 147 μ.

Δεν απέχει πολύ σε πολυτέλεια από το Azzam, που ανήκει στην ίδια οικογένεια. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο και το τρίτο ακριβότερο.

Δείτε τα υπόλοιπα εδώ

 

Πηγή: fortunegreece

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network