ΤΑΙΠΕΔ: "Θετικό σήμα" για την πώληση του ΔΕΣΦΑ από τη Socar

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Στέλιου Σταυρίδη, προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, δεύτερη ημέρα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωζώνη που διοργάνωσε ο Economist.(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Στέλιου Σταυρίδη, προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, δεύτερη ημέρα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωζώνη που διοργάνωσε ο Economist.(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Ικανοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ για τη βελτιωμένη πρόταση της Socar για τον ΔΕΣΦΑ. Τι αναφέρει σε δήλωσή του το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Τι δήλωσε ο διευθύνων συμβούλος του ΔΕΣΦΑ Γ. Παπαρσένος

«Θετικό σήμα» για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην εταιρία από το Αζερμπαϊτζάν, Socar, απέστειλε, με μια λακωνική ανακοίνωσή του, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι ενημερώθηκε για τη βελτιωμένη πρόταση της Socar για τον ΔΕΣΦΑ και εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Στη συνέχεια, προστίθεται στην ανακοίνωση, δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν ο διαγωνισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη βελτιωμένη πρόταση της Socar (αναφέρεται το ποσό των 400 εκατ. ευρώ) για το 66% του ΔΕΣΦΑ, τον οποίο πωλούν από κοινού το Δημόσιο και τα ΕΛΠΕ, απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες για να τελειώσει η πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας.

Παπαρσένος: "Δεν γνωρίζω τίποτα για τιμές. Χρειάζεται υπομονή"

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να γίνουν οι τελικές επίσημες ανακοινώσεις, σε σχέση με τη συμφωνία εξαγοράς του 66% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) από την αζερική Socar (Σοκάρ), όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ δρ. Γεώργιος Παπαρσένος, στο περιθώριο του 7ου ενεργειακού διαλόγου νοτιοανατολικής Ευρώπης, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Ερωτηθείς αν θεωρεί ικανοποιητικό το τίμημα που οι Αζέροι φημολογείται ότι πρόσφεραν για τον ΔΕΣΦΑ (σ.σ. 400 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικής προσφοράς 305 εκατ.), ο κ. Παπαρσένος απάντησε: "Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του προσφέροντος [της Socar]. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτα για τιμές. Άρα, πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, για να ξέρουμε την τελική τιμή. Είναι γεγονός, όμως, ότι η κυβέρνηση προσπάθησε και κατάφερε ν΄ αυξήσει την προσφορά κι αυτό είναι πολύ θετικό. Αλλά πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Νομίζω ότι υπάρχει ήδη συμφωνία, απλώς θα πρέπει να οριστικοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες για να γίνει επίσημη ανακοίνωση. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Ιούνιο, αλλά διευκρινίζω ότι εμείς ως ΔΕΣΦΑ δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία. Η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις, το ΤΑΙΠΕΔ 'τρέχει' τη διαδικασία. Χτες, ο υφυπουργός, σε συνάντηση που είχα μαζί του, μού είπε ότι έχουμε φτάσει σε συμφωνία, αλλά πρέπει να περιμένουμε την τυπική ολοκλήρωση".

Κληθείς να σχολιάσει αν θα θεωρούσε ικανοποιητικό το τίμημα που φημολογείται ότι προσφέρθηκε στον ΔΕΠΑ, σε περίπτωση που αυτό ισχύει, ο κ. Παπαρσένος ξεκαθάρισε: "Προσωπικά δεν ξέρω πού είναι το τίμημα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι Αζέροι επιστρέφουν με νέα προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ

ΔΕΠΑ: Σε καλό κλίμα οι διαπραγματεύσεις με τη Gazprom για το φυσικό αέριο

Σταυρίδης στη WSJ: Η Ελλάδα επιταχύνει για την πώληση του ΟΛΠ

Ανατροπή για ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ: Απέσυραν το ενδιαφέρον τους Gazprom, M&M Gas και Sintez

SHARE:

24Media Network