Τακτοποίηση των αυθαιρέτων: 4.500 αιτήσεις σε ένα 24ωρο

Τακτοποίηση των αυθαιρέτων: 4.500 αιτήσεις σε ένα 24ωρο
Eurokinissi

Πήρε "φωτιά" η εφαρμογή του ΤΕΕ. Στα πρώτα πέντε λεπτά της λειτουργίας του συστήματος υποβλήθηκαν πάνω από 170 δηλώσεις

“Φωτιά” πήρε το ηλεκτρονικό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, καθώς μόνο το πρώτο 24ωρο της λειτουργίας του κατατέθηκαν 4.300 αιτήσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος, στα πρώτα πέντε λεπτά της λειτουργίας του συστήματος υποβλήθηκαν πάνω από 170 δηλώσεις.

Αν και αναλυτικότερα στοιχεία για τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του συστήματος αναμένονται εντός της ημέρας ή αύριο ωστόσο τόσο από το υπουργείο όσο και από το ΤΕΕ εκφράζεται απόλυτη ικανοποίηση καθώς δεν φαίνεται να σημειώθηκε κανένα ουσιαστικό πρόβλημα.

Παράλληλα, δυνατότητα ενημέρωσης παρέχεται και σε τρίτα πρόσωπα με έννομο συμφέρον, όπως ο αγοραστής του ακινήτου ή ο συμβολαιογράφος με την υποβολή σχετικής αίτησης. Οι αρμόδιοι του ΥΠΕΚΑ δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτή τη ρύθμιση η οποία εξαλείφει ενδεχόμενους κινδύνους πλαστογραφίας ενώ ενισχύει την ηλεκτρονική δημοκρατία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσα αυθαίρετα έχουν υπαχθεί στον προηγούμενο νόμο για τα αυθαίρετα, τον 4014 / 11,  ο οποίος εκτιμάται ότι θα ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός από την πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας,  μπορούν να κάνουν χρήση των νέων ρυθμίσεων του 4178 / 2013.

Ωστόσο, η διαδικασία ηλεκτρονικής μεταφοράς τους στο σύστημα του ΤΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα