Ταξίδι αστραπή Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον

Ταξίδι αστραπή Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον

Με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συναντηθεί ο υπουργός Οικονομικών την Κυριακή

Ταξίδι αστραπή πραγματοποιεί την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στην Ουάσινγκτον.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Η εν λόγω συνάντηση κρίνεται ιδιαιτέρως κρίσιμη, δεδομένων των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναμένεται να συζητήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ το θέμα της δόσης των 450 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, η αποπληρωμή της οποίας πρέπει να γίνει στις 9 Απριλίου.

Ταυτόχρονα, ο Γ. Βαρουφάκης αναμένεται να παρουσιάσει στη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ τα μέτρα που περιλαμβάνει η 26σελιδη λίστα που απέστειλε την 1η Απριλίου στους δανειστές η Αθήνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι δύο αξιωματούχοι θα έχουν μια άτυπη συζήτηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον, o υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τη Δευτέρα στις 10 πμ στην Ουάσινγκτον, και συγκεκριμένα με τον υφυπουργό Οικονομικών για τις Διεθνείς Υποθέσεις κ. Nathan Sheets (σημ. o Υπουργός Οικονομικών κ. Jack Lew απουσιάζει σε προγραμματισμένες διακοπές) ενώ αργότερα θα έχει συνάντηση με την κα Caroline Atkinson, σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα επί διεθνών οικονομικών θεμάτων και εθνικής ασφάλειας.

Μ.Φ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΝΤ: Καμία συζήτηση για τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας

SHARE:

24Media Network