Απάντηση από Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 5,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών

Απάντηση από Τράπεζα της Ελλάδος: Στα 5,5 δισ. ευρώ οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, συναντήθηκε με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο (φωτο), ο οποίος του επίδωσε την Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ για τη Νομισματική Πολιτική του 2013.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Διαβάστε για την ελληνική αντίδραση στο δημοσίευμα των Financial Τimes που εκτιμά τις κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, στα 20 δισ. ευρώ

Eμμένει η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην αποτίμηση των κεφαλαιακών αναγκών για τις συστημικές τράπεζες, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στην έκθεση της Black Rock.

Όπως προκύπτει από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα stress tests της Βlack Rock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, σημερινό δημοσίευμα των Financial Τimes αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυμαίνονται στα 20 δισ. ευρώ. Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

Κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος και τραπεζίτες εκτιμούν ότι πρόκειται, καθαρά, για πολιτική πίεση ενόψει της διαπραγμάτευσης. Ακόμη, τονίζουν ότι από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες για τα αποτελέσματα της. Αρκετά στοιχεία από αυτά που έδωσε η Black Rock στην ελληνική πλευρά, έχουν πιστοποιηθεί από την Ernst & Young και τη Rothrchild.

Στις 24 Νοεμβρίου ο Πόουλ Τόμσεν δήλωσε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ότι οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως και είναι σε καλή κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι τα διαθέσιμα του ΤΧΣ κυμαίνονται στα 11 δισ. ευρώ.

( Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα