Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναρτήθηκαν στο TAXISnet – Βήμα-βήμα η εκτύπωση

Τέλη κυκλοφορίας 2019: Αναρτήθηκαν στο TAXISnet – Βήμα-βήμα η εκτύπωση
Τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα Eurokinissi

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) - πώς θα εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο - πώς διαμορφώνονται ανά κατηγορία.

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019 στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Οι ιδιοκτήτες καταρχήν θα πρέπει να εισέλθουν στην ιστοσελίδα του TAXIS και στη συνέχεια στην ένδειξη που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας.

Αφού αναγράψουν τον ΑΦΜ τους και τον αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος τους θα μπορούν να βρουν το ειδικό έντυπο των τελών και να το εκτυπώσουν.

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν, σε κάθε περίπτωση  είναι ότι η προθεσμία για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31/12/2018.

Όπως κάθε χρόνο, για την είσοδο στην εφαρμογή εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου πληρωμής των τελών κυκλοφορίας 2019 ο υπόχρεος θα πρέπει να πληκτρολογήσει την σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση και στη συνέχεια να κάνει κλικ στο πεδίο “ΕΙΣΟΔΟΣ”.

Αμέσως θα μεταφερθεί στην ηλεκτρονική φόρμα, όπου θα πρέπει να αναγράψει τον ΑΦΜ του και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός του και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».

Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη το μήνυμα «επιτυχής αναζήτηση».

Το μόνο που απομένει είναι να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση».

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές σε σχέση με πέρσι, με τους περισσότερους ιδιοκτήτες να καλούνται να πληρώσουν περίπου το ίδιο ποσό.

Ως γνωστό τα τέλη κυκλοφορίας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος. Όσα έχουν ταξινόμηση από το 2010 και μετά τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (Co2) ανά χιλιόμετρο ενώ υπάρχουν διαφορετικά τέλη για τα παλαιότερα οχήματα που έχουν ταξινομηθεί ως 2000, την πενταετία 2001 -2005 και από το 2006 έως και το τέλος Οκτωβρίου του 2010.

Τα τέλη ανά κατηγορία έχουν ως εξής:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα