Θα χρειαστεί "μάλλον" νέα βοήθεια της ΕΕ προς την Ελλάδα λέει μέλος του ΔΝΤ

Νέα βοήθεια βλέπει μέλος του ΔΝΤ να χρειάζεται η Ελλάδα

Η ευρωζώνη θα πρέπει "μάλλον" να αυξήσει την χρηματοπιστωτική της υποστήριξη προς την Ελλάδα, με μια διαγραφή του χρέους ή ένα νέο σχέδιο βοήθειας, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων δέκα χωρών στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

"Πιστεύω ότι μια κάποια μορφή επιπρόσθετης υποστήριξης ή ελάφρυνσης (του χρέους) προερχόμενη από τον δημόσιο τομέα της ευρωζώνης θα είναι μάλλον απαραίτητη" αν δοθεί μια παράταση στην Ελλάδα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της, δήλωσε ο Νογκέιρα, διευκρινίζοντας ότι δεν εκφράζεται εξ ονόματος του ΔΝΤ.

Ο ίδιος απέκλεισε επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε νέα συμβολή του ΔΝΤ. "Το ΔΝΤ έχει ήδη δανείσει τεράστια χρηματικά ποσά στην Ελλάδα (...) και δεν θα υποστήριζα κανένα αίτημα αύξησης της υποστήριξης του ΔΝΤ στην Ελλάδα", σημείωσε.

"Αυτό που δεν είναι σαφές είναι ο τρόπος με τον οποίο η παράταση αυτή θα επηρεάσει την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Αυτό το σημείο είναι που φαίνεται να προκαλεί διαφωνίες ανάμεσα στις διάφορες πλευρές", πρόσθεσε.

"Ακόμη κι αν η μορφή της δεν έχει ακόμη καθοριστεί, η ανάγκη μιας νέας υποστήριξης διακρίνεται σαφώς μολονότι δεν υπάρχουν πιθανότητες μιας νέας συμβολής των ιδιωτών πιστωτών", κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.

SHARE:

24Media Network