Τιμές "φωτιά" σε βενζίνη και πετρέλαιο

Σοβαρά προβλήματα, δημιουργεί η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει ασταμάτητα από το πρωί της τρίτης 7 Φεβροαυαρίου τα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Προβλήματα αρχίζουν να δημιουργούνται με την ομαλή τροφοδοσία σε ρεύμα και τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ το επαρχιακό οδικό δίκτυο αρχίζει να κλείνει προς χωριά και οικισμούς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται με τους Μετεωρολόγους να κάνουν προβλέψεις για κύμα χιονιά και στα πεδινά. Στον Δήμο Πύλης είναι αποκλεισμένα από το χιόνι 22 δημοτικά διαμερίσματα και στον Δήμο Καλαμπάκας 30 δημοτικά διαμερίσματα. Το ύψος του χιονιού στην περιοχή του Περτουλίου ξεπερνά σε ορισμένα σημεία τα 2 μέτρα και στην περιοχή του Μαλακασίου το 1,5 μέτρο. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Σοβαρά προβλήματα, δημιουργεί η σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει ασταμάτητα από το πρωί της τρίτης 7 Φεβροαυαρίου τα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Προβλήματα αρχίζουν να δημιουργούνται με την ομαλή τροφοδοσία σε ρεύμα και τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ το επαρχιακό οδικό δίκτυο αρχίζει να κλείνει προς χωριά και οικισμούς. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε Δημοτικά Διαμερίσματα των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας, την ώρα που οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται με τους Μετεωρολόγους να κάνουν προβλέψεις για κύμα χιονιά και στα πεδινά. Στον Δήμο Πύλης είναι αποκλεισμένα από το χιόνι 22 δημοτικά διαμερίσματα και στον Δήμο Καλαμπάκας 30 δημοτικά διαμερίσματα. Το ύψος του χιονιού στην περιοχή του Περτουλίου ξεπερνά σε ορισμένα σημεία τα 2 μέτρα και στην περιοχή του Μαλακασίου το 1,5 μέτρο. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Από ρεκόρ σε ρεκόρ οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου. Διαβάστε για ποιους λόγους παρατηρείται μεγάλη άνοδος τις τελευταίες ημέρες

Εκτός ελέγχου είναι πλέον οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω και της διεθνούς ανησυχίας για πιθανό εμπάργκο από το Ιράν .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος" η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει εκτιναχθεί στα 1,73 ευρώ το λίτρο, ενώ το ακριβότερο πρατήριο είναι στη Θεσσαλονίκη, πουλώντας προς 1,958 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο θέρμανσης η υψηλότερη τιμή είναι το 1,15 ευρώ το λίτρο

Σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όλο και περισσότεροι Έλληνες εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους και όλο και περισσότερα νοικοκυριά μένουν χωρίς θέρμανση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, από τις 25 Νοεμβρίου του 2011 μέχρι σήμερα η απλή αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά 9,6 λεπτά το λίτρο. Τότε η μέση τιμή ήταν στα 1,634 ευρώ το λίτρο.

Βασικός παράγοντας για τις πολύ αυξημένες τιμές παραμένει η υψηλή φορολογία, καθώς οι φόροι αποτελούν το 60% της τελικής τιμής. Το 36% είναι η τιμή διυλιστηρίου και το μεικτό περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων είναι 5%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αγορά
SHARE:

24Media Network