Την Πέμπτη στη Βουλή το “χαράτσι” για τα ακίνητα

Την Πέμπτη στη Βουλή το “χαράτσι” για τα ακίνητα
ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) Icon

Αύριο η ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για την επιβολή έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ. Σε "αναβρασμό" και απεργιακό κλοιό η πρωτεύουσα

Η τροπολογία για το νέο τέλος θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία, καθώς επίσης και η τροπολογία για τις απολύσεις μελών της Εθνικής Στατιστικής Αρχής.

Στα χαρακώματα βρίσκονται κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με την τελευταία να καλεί τους πολίτες, να μην πληρώσουν το νέο τέλος, επισημαίνοντας πως η είσπραξή του είναι δύσκολη και η διακοπή του ρεύματος, στην περίπτωση που δεν πληρώσουν οι πολίτες “αδύνατη” σε πολλές περιπτώσεις.

Στα όριά τους φτάνουν οι πολίτες με τη διαδοχική επιβολή επαχθών μέτρων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα,  μέλη του ΠΑΜΕ, της κοινωνικής συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ) και συνταξιούχοι που έκαψαν σήμερα τα σημειώματα έκτακτης εισφοράς σε διαδήλωσή τους, έξω από την Ι΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος, υπερψηφίστηκε με 183 ψήφους υπέρ και 38 κατά, επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του προσωρινού ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης (EFSF) ουσιαστικά τον καθιστά πιο ευέλικτο.

Οι αλλαγές στο EFSF, που ενισχύουν την ουσιαστική χρηματοδοτική δυνατότητα του μηχανισμού στα 440 δισ. ευρώ, θα πρέπει να εγκριθούν από τα κοινοβούλια και των 17 κρατών-μελών της ευρωζώνης για να τεθούν σε ισχύ.

Νωρίτερα σήμερα, το σχετικό νομοσχέδιο εγκρίθηκε και από το φινλανδικό κοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα