To Spiegel για τη διαφθορά που “ζει και βασιλεύει” στην Ελλάδα

To Spiegel για τη διαφθορά που “ζει και βασιλεύει” στην Ελλάδα

Για διαφθορά που "ζει και βασιλεύει" στην Ελλάδα κάνει λόγο το Spiegel, στρέφοντας τα βέλη κατά διεφθαρμένων πολιτικών και πλουσίων που συνεχίζουν το "πάρτι"

Η διαφθορά στην Ελλάδα στο μικροσκόπιο του Spiegel μετά τις περιβόητες λίστες που το τελευταίο διάστημα έχουν μονοπωλήσει την επικαιρότητα.

Η διαφθορά, όπως σημειώνει το περιοδικό, ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί και οι πλούσιοι συνεχίζουν το πάρτι.

“Πώς μπορεί κάποιος, ο οποίος δηλώνει ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ, να στέλνει εμβάσματα στο εξωτερικό 52 εκατομμυρίων ευρώ;

Τι επιπλέον εισοδήματα πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με τη φορολογική του δήλωση ολόκληρο το 2010 κέρδισε 5.588 ευρώ, αλλά παρ’ όλα αυτά έστειλε 19,8 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό;

Και πώς γίνεται ένας πολίτης να ασφαλίζει στο εξωτερικό 9,7 εκατομμύρια ευρώ, παρόλο που δεν κερδίζει δήθεν ούτε ένα ευρώ;” είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει το γερμανικό περιοδικό.

Αυτά τα ερωτήματα, σύμφωνα με τον συντάκτη, θα έπρεπε να θέτουν οι φορολογικοί ελεγκτές σε εκείνους, για τους οποίους μέχρι τώρα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μόνο τα αρχικά τους.

Σε ό,τι αφορά την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ , το Spiegel σημειώνει ότι “η ιστορία αυτής της λίστας δείχνει κυρίως την έλλειψη βούλησης των πολιτικών να αλλάξουν κάτι”.

“Η ελληνική πραγματικότητα είναι ορισμένες φορές παράδοξη. Οι κυβερνώντες στην Αθήνα ερίζουν με τους διεθνείς πιστωτές για το κατά πόσες εκατοντάδες ευρώ θα πρέπει να περικοπεί το εισόδημα των δασκάλων ή των νοσοκόμων.

Και ενώ εξακολουθούν να μειώνουν σταθερά τις συντάξεις , οι πλούσιοι της Ελλάδας βγάζουν ανεμπόδιστα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό”, υπογραμμίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα