Το ταμείον είναι μείον…
"Τα ταμεία είναι άδεια και δεν υπάρχει σάλιο" αποκάλυψε ο Ανδρ. Λοβέρδος περιγράφοντας την δεινή κατάσταση του Ασφαλιστικού
- 11 Ιανουαρίου 2010 22:16
Με τα πλέον μελανά χρώματα περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας την κατάσταση στο Ασφαλιστικό περιγράφοντας γλαφυρά την ωμή πραγματικότητα.
Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM έκανε λόγο για «μεγάλη απειλή για την εθνική οικονομία», και τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο υπουργείο Εργασίας, για να καταλάβετε την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, τα ταμεία είναι άδεια κι όταν λέμε “είναι άδεια”, είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο, πώς να σας το πω αλλιώς;».
Αναφερόμενος γενικότερα στην κατάσταση της Ελλάδας σημείωσε πως «η χώρα δεν βρέθηκε ποτέ ξανά μεταπολιτευτικά σε τόσο άθλια κατάσταση», τονίζοντας ότι «ο ένας υπουργός πρέπει να στηρίζει τον άλλο».
Πρόσθεσε ότι δεν συμμερίζεται τις αντιδράσεις για τις επισκέψεις των κοινοτικών σε υπουργεία και ξεκαθάρισε πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουν τον υπουργό Οικονομικών.
«Παλεύουμε, είμαστε μία κυβέρνηση, ο κόσμος εκτιμάει ότι πάμε καλά, θα δώσουμε τη μάχη μας και πρέπει να πετύχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εθνική οικονομία είμαι πολύ σοβαρό, σημειώνοντας πως οι αλλαγές θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα, όμως η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στο παρόν.
Επανερχόμενος στις επισκέψεις των κοινοτικών ελεγκτών, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι κατά τη συνεργασία που είχε μαζί τους, τους γνωστοποίησε από που θα εξοικονομηθούν τα δύο από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνεχίζοντας δεν δίστασε να παραδεχθεί πως τα άλλα δύο, ακόμη αναζητούνται.
«Δεν ξέρω πού θα τα βρω», είπε, «έχω δώσει την εντολή και ψάχνουμε κωδικό με κωδικό, τι μπορούμε να περικόψουμε, από ένα ευρώ, μέχρι εκατομμύρια ευρώ», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πειράξει τις συντάξεις, ούτε τα όρια συνταξιοδότησης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ευθύνες εκείνων που κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια. «Παραλάβαμε μία δεκαετία αποτυχίας, όλοι οι πρώην υπουργοί βρίσκονται αναρτημένοι στην πινακοθήκη της αποτυχίας, είναι πολύ πιθανό να αναρτηθώ κι εγώ εκεί, αλλά πριν, πρέπει να παλέψω», συμπλήρωσε.
Αντιδράσεις
“Ας αφήσει τις ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας. Την ίδια ώρα που κλαίγεται για τα άδεια Ταμεία, δίνει εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, αντί για επίδομα στους ανέργους” ήταν η αντίδραση του
ΚΚΕ.
Εκ μέρους του
ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης, έκανε την εξής δήλωση: “Ο Υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακά την εικόνα ότι δήθεν αντιδρά και αντιστέκεται σε όσα αντεργατικά τον «συμβούλευσαν» να κάνει στον τομέα ευθύνης του οι ευρωυπάλληλοι. Η αλήθεια όμως είναι ότι , με όσα λέει και με όσα προωθεί για τα εργασιακά, την ανεργία και την κοινωνική ασφάλιση, ουσιαστικά αντιγράφει ή και υπερβαίνει όχι μόνο το προεκλογικό πρόγραμμα της Ν.Δ., που απορρίφθηκε από τους πολίτες, αλλά και τις αντικοινωνικές κατευθύνσεις της ηγετικής νεοφιλελεύθερης ελίτ της Ε.Ε.”.