Τόμσεν: "Καλωσορίζουμε την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει χρέος προς το ΔΝΤ"

Ο Π.Τόμσεν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ
Ο Π.Τόμσεν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ EUROKINISSI

Αυτό απάντησε πριν λίγη ώρα σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος τοποθετήθηκε και για την μείωση του αφορολόγητου αλλά και την κατάσταση των τραπεζών.

"Οι πόροι μας δίνονται για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα και για καλύψουν κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες. Με αυτό το δεδομένο καλωσορίζω την πρόθεση την πρόθεση της Ελλάδας αποπληρωμή των δανείων της στο ΔΝΤ".

Αυτό απάντησε πριν λίγη ώρα σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος τοποθετήθηκε και για την μείωση του αφορολόγητου αλλά και την κατάσταση των τραπεζών.

Σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να αναστρέψει και το ψηφισμένο μέτρο της περικοπής του αφορολόγητου για το 2020 είπε ότι το Ταμείο υποστηρίζει όλα τα μέτρα τα οποία βελτιώνουν την φορολογική πολιτική σε κάθε χώρα και απελευθερώνουν πόρους για επενδύσεις . Η μείωση του αφορολόγητου διευρύνει την φορολογική βάση και εξασφαλίζει πόρους για την ανάπτυξη .

Τέλος σε άλλη ερώτηση σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών με δεδομένο το υψηλό ποσοστό των κόκκινων δανείων απέφυγε να τοποθετηθεί λέγοντας ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα σε ισχύ με την Ελλάδα και άρα δεν υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της οικονομίας σε αυτό το επίπεδο . Τόνισε απλώς ότι το θέμα των κόκκινων δανείων είναι μεγάλο και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και έχουν εκπονηθεί κάποια σχέδια προς αυτήν κατεύθυνση.

Στην μεγάλη εικόνα σε επίπεδο Ευρωζώνης τόνισε ότι καταγράφεται επιβράδυνση και θα πρέπει όλες οι χώρες με μεγάλο χρέος ή με δημοσιονομικές ανισορροπίες να δημιουργήσουν δημοσιονομικά αποθέματα για να μην επηρεαστούν οι οικονομίες τους για φέτος με δεδομένο ότι τον επόμενο χρόνο αναμένεται ανάκαμψη για την Ευρωζώνη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος, ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντός των ημερών "κλειδώνει" η πληρωμή του Ταμείου

Συμμαχία Ελλάδας - ESM για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Τσακαλώτος: Θα συμφωνήσουν όλοι στην αποπληρωμή του ΔΝΤ

SHARE:

24Media Network