news 24/7

ΔΝΤ

Ειδήσεις και νεότερα σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Άποψη από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

"Ναι" των θεσμών για ολική εξόφληση του ΔΝΤ αλλά σε δύο δόσεις

Η πρώτη φάση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με το Υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται να στείλει σήμερα ή αύριο το επίσημο αίτημα της για την αποπληρωμή των 3,7 δισ. στον ESM αν είναι δυνατόν αμέσως μετά τις εκλογές

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο Λουξεμβούργο

Σύντομα οι διαδικασίες για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Έρχεται η δόση των 973 εκατ. ευρώ

Για την πρόωρη αποπληρωμή των 3,7 δισ. στο ΔΝΤ, το υπουργείο Οικονομικών θα υποβάλλει αίτημα στον ESM ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα ζητήσει την εξόφληση μέρους των δανείων από την Ελλάδα μαζί με το ΔΝΤ. Μετά θα πρέπει να συμφωνήσει το Eurogroup και στη συνέχεια το αίτημα να περάσει και από τα εθνικά κοινοβούλια με πιο κρίσιμη την απόφαση του γερμανικού.

Τσακαλώτος και Λαγκάρντ

Συμμαχία θεσμών και Ελλάδας για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Η συμβιβαστική φόρμουλα

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση αλλά αντίθετα υποστηρίζει σταθερά την ελληνική πρωτοβουλία και ενεργεί ως μεσολαβητής εκ μέρους της Ελλάδας. Κρίσιμα τα ραντεβού Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον. Ποιοι διαφωνούν και πώς θα καμφθούν οι αντιρρήσεις.

Εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ

"Ναι" και από Λαγκάρντ για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, την πρόθεση της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή του λεγόμενου "ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ", εξέλιξη που ικανοποιεί το Ταμείο.

Ο Π.Τόμσεν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ

Τόμσεν: "Καλωσορίζουμε την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει χρέος προς το ΔΝΤ"

Αυτό απάντησε πριν λίγη ώρα σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος τοποθετήθηκε και για την μείωση του αφορολόγητου αλλά και την κατάσταση των τραπεζών.

Ο Πολ Τόμσεν

ΔΝΤ: Προβλέπει μείωση του χρέους κατά 40% του ΑΕΠ ως το 2024

Τη μείωση του χρέους κατά 40,1% του ΑΕΠ ως το 2024 προβλέπει για την Ελλάδα η έκθεση του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές προοπτικές των μελών του. Επίσης, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η χώρα μας θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Τσακαλώτος: Θα συμφωνήσουν όλοι στην αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως τα οικονομικά επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ της αποπληρωμής του συγκεκριμένου χρέους. Τι είπε για αφορολόγητο και για το "μαξιλάρι" που θα βρει η επόμενη κυβέρνηση.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΔΝΤ

Αναπτυξιακή επιβράδυνση για Ευρωζώνη αλλά επιτάχυνση για Ελλάδα "βλέπει" το ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα φτάσει ρυθμό ανάπτυξης 2,7% του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, ο οποίος θα υποχωρήσει στο 1,8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, αναφέρει έκθεση του Ταμείου που επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

H επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Χρέος: Πληρώνουμε το "ακριβό" ΔΝΤ - Έρχεται νέα έκδοση ομολόγου 

Η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει ακόμη επίσημο αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή χρέους προς το ΔΝΤ. Ωστόσο, η εαρινή σύνοδος του Ταμείου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας δίνει μια καθαρή ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα με την ηγεσία του Ταμείου.

Άποψη από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που πήρε η Ελλάδα από το ΔΝΤ "βλέπει" το Bloomberg

Η αποπληρωμή του ΔΝΤ νωρίτερα του προγραμματισμένου θα μείωνε τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα προσεχή χρόνια, αφού μέρος αυτών των δανείων είναι ακριβότερα τόσο από τα δάνεια που έχει λάβει από την Ευρωζώνη, όσο και από το κόστος δανεισμού από τις αγορές.

Τράπεζα της Ελλάδος

Πώς και πότε θα αποπληρώσουμε το δάνειο του ΔΝΤ

 Το οικονομικό επιτελείο έχει προαναγγέλλει εδώ και καιρό την πρόθεση του να αποπληρώσει μέρος του δανείου του ΔΝΤ και κάποια από τα ομόλογα που διακραττεί η ΕΚΤ, ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι ανάγκες χρηματοδότησης του χρέους μεσοπρόθεσμα.

Τα γραφεία του ΔΝΤ, στις ΗΠΑ

ΔΝΤ: Ζητά επιτάχυνση για τα κόκκινα δάνεια - Βλέπει δημοσιονομικούς κινδύνους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πρώτη του έκθεση μετά τα μνημόνια αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί αν εξυπηρετήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το χρέος της, αλλά και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με επιβάρυνση της ανάπτυξης.

H επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Νταβός: Προειδοποίηση Λαγκάρντ - "Μην στηρίζεστε υπερβολικά στη νομισματική πολιτική"

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ από το Νταβός σημείωσε, ότι "θα ήταν πολύ καλό εάν οι οικονομίες δεν χρειάζονταν πια να στηρίζονται και πάλι στις κεντρικές τράπεζες".

Κριστίν Λαγκάρντ

"Καμπανάκι" από το ΔΝΤ: Προβλέπει επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας για το 2019

Τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία κρούει για το 2019 και το 2020 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με την Ευρώπη να βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο των οικονομικών αναταράξεων.

Ο Πολ Τόμσεν

Υπέρ της περικοπής των συντάξεων ο Τόμσεν αλλά από απόσταση

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σημείωσε πως η περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αναγκαία και ο όποιος δημοσιονομικός χώρος θα πρέπει να διατίθεται για την υλοποίηση μέτρων που θα ωθούν την ανάπτυξη.

O εκπρόσωπος του ΔΝΤ Gerry Rice

ΔΝΤ: Επιμένει μεν για τις συντάξεις, αλλά πετάει το μπαλάκι στους Ευρωπαίους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υποχωρεί από την πάγια θέση του, όπως ήταν αναμενόμενο,αλλά παραδέχεται πως το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων ειναι ζήτημα κυρίως μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ροντρίγκο Ράτο

Ισπανία: Στη φυλακή ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ροντρίγκο Ράτο

"Ζητώ συγγνώμη από την κοινωνία και από τους ανθρώπους που μπορεί να αισθάνονται απογοητευμένοι ή ότι επηρεάστηκαν", δήλωσε ο Ράτο, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες που τον περίμεναν κοντά στη φυλακή.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος συζητά με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Συνάντηση Τσακαλώτου με Λαγκάρντ, Τόμσεν: Στο "μικροσκόπιο" η περικοπή των συντάξεων

Ο υπουργός Οικονομικών ανέπτυξε τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς τόσο για το ότι η μείωση των συντάξεων δεν αποτελεί διαρθρωτικό μέτρο όσο και για το ότι υπάρχει πλέον ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθεί η πλειονότητα των αντιμέτρων σε βάθος τετραετίας.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πωλ Τόμσεν

Τόμσεν: Οι χώρες με μεγάλο χρέος να φτιάξουν αναχώματα για τις δύσκολες μέρες

Πολλαπλά μηνύματα προς την Ευρώπη από τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν. Οι προσεκτικές αναφορές στην Ιταλία και η απάντηση για τα σενάρια αποχώρησης του Ταμείου