ΔΝΤ

Ειδήσεις και νεότερα σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

ΔΝΤ: Στο "στόχαστρο" η Γκεοργκίεβα μετά την αποκάλυψη ότι ασκούσε πιέσεις υπέρ της Κίνας

Υπό εξέταση η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Γκεοργκίεβα, η οποία κατηγορείται ότι ως διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας ασκούσε πιέσεις για να τροποποιηθεί έκθεση, για να εμφανιστεί βελτιωμένη η θέση της Κίνας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: Δημόσια περιουσία, αποπληρωμή ΔΝΤ και διακρατικών δανείων στην ατζέντα της κυβέρνησης

Την περαιτέρω αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με νέες παραχωρήσεις, αλλά και την πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ αλλά και των αντίστοιχων διακρατικών ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

Οι Ταλιμπάν παίρνουν τον έλεγχο του προεδρικού παλατιού του Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: ΔΝΤ και ΗΠΑ "παγώνουν" τα χρήματα προς τους Ταλιμπάν

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέστειλε τις χορηγήσεις στο Αφγανιστάν λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν. "Παγώνουν" το συνάλλαγμα οι ΗΠΑ.

Άντρας κοιτάζει βιβλία στο Μοναστηράκι

Οι δυο "νάρκες" για την επόμενη μέρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η αποσωλήνωση της οικονομίας , η άρση μέτρων προστασίας σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα, που ισχύουν στην αγορά υποκρύπτουν μεγάλους κινδύνους για τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν έχουν τη δυνατότητα να  διεκδικήσουν πρόσβαση  προτείνοντας βιώσιμες επενδύσεις στο τραπεζικό σύστημα και βέβαια στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ.

Τα κεντρικά του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

ΔΝΤ: Ανθεκτική η Ελλάδα στην πανδημία - "καμπανάκι" για τις ανισότητες

Ανθεκτικότητα επέδειξε η Ελλάδα εισήλθε στην πανδημία παρά το ότι είχε εξέλθει από μια μακρά κρίση χωρίς να έχει ανακάμψει πλήρως υπογραμμίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση για τη χώρα στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Αρθρου 4.

Άνθρωποι με μάσκα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Μπαράζ ομολογιακών εκδόσεων από το Δημόσιο με αρωγό τις τράπεζες

Μέσα σε έξι μήνες το ελληνικό Δημόσιο θα έχει καλύψει πάνω από το 90% του ετήσιου στόχου δανεισμού με το μεγαλύτερο μέρος των εκδόσεων να απορροφώνται από τις ελληνικές Τράπεζες που αποκομίζουν σημαντικά οφέλη

Σταϊκούρας: Τι έθεσε στη σύνοδο του ΔΝΤ -  Προβληματισμός για εμβόλια, Ταμείο Ανάκαμψης

Σταϊκούρας: Τι έθεσε στη σύνοδο του ΔΝΤ - Προβληματισμός για εμβόλια, Ταμείο Ανάκαμψης

Μέχρι να "αποκτήσει ρυθμό" το Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να συνεχιστούν οι πολιτικές της δημοσιονομικής χαλάρωσης ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

ΔΝΤ – Γκεοργκίεβα: Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται

ΔΝΤ – Γκεοργκίεβα: Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας επιβραδύνεται

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι η κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός θα αφήσει πιθανότατα βαθιά, άνισα σημάδια σε κάποιες χώρες. Η Γκεοργκίεβα κάλεσε τους ηγέτες να δεσμευτούν για πράσινες επενδύσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας στο ΔΝΤ: Κρίσιμη η ταχεία εφαρμογή των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης

Η κυβέρνηση έχει λάβει «έξυπνα» μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών και της ρευστότητας των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύνοδος Κορυφής

Τα "συνοδευτικά" των 32 δισ. ευρώ για την Ελλάδα από το ταμείο ανάκαμψης

Μακρύς και δύσκολος θα είναι δρόμος μέχρι και την έναρξη της λειτουργίας του νέου ταμείου ανάκαμψης αφού δεν πρόκειται να αρχίσει να εκταμιεύει πόρους πριν το τρίτο τρίμηνο του 2021