news 24/7

ΔΝΤ

Ειδήσεις και νεότερα σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Οι τράπεζες πρέπει να διοχετεύσουν στην οικονομία 10 δισ. ευρώ

Προσπάθεια και πιέσεις ώστε οι τράπεζες να διοχετεύσουν το ταχύτερο δυνατό στην αγορά, ρευστότητα 10 δισ. από κοινοτικούς πόρους και εγγυήσεις προανήγγειλε ο υπουργός οικονομικών.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία"

Η συζήτηση για την βοήθεια στις πληττόμενες χώρες δεν πρέπει να περιοριστεί στα κορονοομόλογα σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, που τόνισε πως μόνο από κοινού μπορεί να επιδιωχθεί η βέλτιστη πολιτική για την καταπολέμηση της κρίσης.

Βρετανοί πολίτες με μάσκες στο Λονδίνο

Κορονοϊός: Το ΔΝΤ προειδοποιεί για παγκόσμια ύφεση χειρότερη από του 2008

H γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη της G20, προειδοποίησε πως η παγκόσμια ύφεση εξαιτίας του κορονοϊού μπορεί να είναι χειρότερη από εκείνη του 2008.

Εικόνα αρχείου από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Κορονοϊός - ΔΝΤ: Διαβλέπει σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, αλλά ότι η κρίση θα είναι προσωρινή

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κορονοϊού θα είναι αρκετά σοβαρός, αλλά και ότι το οικονομικό σοκ θα είναι προσωρινό.

Ο Πολ Τόμσεν

Ο όχι και τόσο ταλαντούχος Πολ Τόμσεν - Τα μεγάλα λάθη του με την Ελλάδα

Οι εμμονές του "Mr Blue Eyes" που έμεινε πιστός στη σκληρή γραμμή του μέχρι τέλους, παρότι οι συντάξεις στη χώρα μας έχουν περικοπεί 16 φορές. Ο παχυλός μισθός της σύνταξης και η επόμενη μέρα.

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για ένα δύσκολο 2020

Προς τα κάτω αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2020, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η αντοχή της Κίνας και η ασθμαίνουσα ευρώπη

Η Εφη Αχτσιόγλου

Αχτσιόγλου στο News 24/7: "Tα γραφεία του ΔΝΤ κλείνουν, το πνεύμα του όμως παραμένει στις εργατικές πολιτικές της ΝΔ"

"Ως προς την ουσία της πολιτικής της ΝΔ στα εργασιακά και το ασφαλιστικό δεν αλλάζει τίποτα με την αποχώρηση Μηταράκη", εκτιμά η πρώην υπουργός Εργασίας.

Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Κλείνει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα

Την ανακοίνωση για το κλείσιμο του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετά την συνάντησή του με την γενική διευθύντρια του οργανισμού.

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Δέκα χρόνια μνημόνια: Από την χρεοκοπία του κράτους στην "αναστήλωση" ενός λαού

Από το πρώτο στο τρίτο μνημόνιο. Η πορεία της καταστροφής και η προσπάθεια να πατήσει στα πόδια της η χώρα. Οι σταθμοί της κρίσης, οι φίλοι και οι εχθροί. Μιλάνε στο News 24/7 ο Χρ. Σταϊκούρας και ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνει ομιλία στο Παρίσι

Τσίπρας από Παρίσι: Όσοι δεν ήθελαν αναδιάρθρωση χρέους προστάτευαν συμφέροντα των τραπεζών

Μεταξύ άλλων τόνισε πως "στόχος της Αριστεράς με τη νίκη του 2015 ήταν η χώρα να ανακτήσει την εθνική της ανεξαρτησία και να συνεχίσει την προσπάθεια εξάλειψης των δομικών αιτιών των ανισοτήτων".

Εικόνα από εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Γερμανία

ΔΝΤ σε ευρωζώνη: Ετοιμάστε σχέδια έκτακτης ανάγκης - Ύφεση λόγω Γερμανίας και Ιταλίας

Η οικονομική ανάπτυξη στην ευρωζώνη αναμένεται να επιβραδυνθεί περισσότερο από το αναμενόμενο ανάφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αναιμική ανάπτυξη της Γερμανίας και την στασιμότητα της Ιταλίας.

Εικόνα αρχείου από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Πράσινο φως από ESM και EFSF για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ

Την τελική έγκριση για την πρόωρη αποπληρωμή της Ελλάδας των 2,7 δισ. από τα περίπου 8,5 δισ. ευρώ που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ ενέκριναν σήμερα τα διοικητικά συμβούλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM ) και του προκατόχου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν

Σύνοδος ΔΝΤ: Ένας Τόμσεν από τα παλιά

Λάθος η αναστροφή των περικοπών σε συντάξεις - αφορολόγητο, κανένα σχόλιο για τον "Ηρακλή", από τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κ Πολ Τόμσεν.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Με βαριά ατζέντα στην Ουάσιγκτον, για τη φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και με τη νέα γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Έναρξη των συζητήσεων για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μαδούρο Νικολάς

Μαδούρο: Το ΔΝΤ πυροδότησε τα επεισόδια που μαίνονται στον Ισημερινό

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη, εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισημερινού, ιδίως της κατάργησης της επιδότησης των καυσίμων, μέτρου που εφαρμοζόταν για τέσσερις δεκαετίες.

Η Ακρόπολη

Economist: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους

"Εξωπραγματικοί οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα" σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο αναφέρει επίσης ότι "Η Ελλάδα θέλει ελευθερία. Οι πιστωτές της δεν θέλουν να έχει αυτή «δωρεάν γεύμα». Μία νέα διαπραγμάτευση είναι αναγκαία".

Τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον

ΔΝΤ: Μικρότερα πλεονάσματα το 2020 και "ψαλίδι" στις συντάξεις

Στο 2% του ΑΕΠ βλέπει την ανάπτυξη το 2019 και το 2020 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα. Τι αναφέρει για πλεονάσματα, τράπεζες, εργασιακά, συντάξεις και αφορολόγητο. Δυσαρέσκεια για μεταρρυθμίσεις που δεν προχώρησαν