news 24/7

ΔΝΤ

Ειδήσεις και νεότερα σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν

Σύνοδος ΔΝΤ: Ένας Τόμσεν από τα παλιά

Λάθος η αναστροφή των περικοπών σε συντάξεις - αφορολόγητο, κανένα σχόλιο για τον "Ηρακλή", από τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ κ Πολ Τόμσεν.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Με βαριά ατζέντα στην Ουάσιγκτον, για τη φθινοπωρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο Χρήστος Σταϊκούρας

Συνάντηση του υπουργού Οικονομικών και με τη νέα γενική διευθύντρια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Έναρξη των συζητήσεων για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Μαδούρο Νικολάς

Μαδούρο: Το ΔΝΤ πυροδότησε τα επεισόδια που μαίνονται στον Ισημερινό

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη, εξαιτίας των νέων μέτρων λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ισημερινού, ιδίως της κατάργησης της επιδότησης των καυσίμων, μέτρου που εφαρμοζόταν για τέσσερις δεκαετίες.

Η Ακρόπολη

Economist: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους

"Εξωπραγματικοί οι στόχοι για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα" σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο αναφέρει επίσης ότι "Η Ελλάδα θέλει ελευθερία. Οι πιστωτές της δεν θέλουν να έχει αυτή «δωρεάν γεύμα». Μία νέα διαπραγμάτευση είναι αναγκαία".

Τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον

ΔΝΤ: Μικρότερα πλεονάσματα το 2020 και "ψαλίδι" στις συντάξεις

Στο 2% του ΑΕΠ βλέπει την ανάπτυξη το 2019 και το 2020 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την Ελλάδα. Τι αναφέρει για πλεονάσματα, τράπεζες, εργασιακά, συντάξεις και αφορολόγητο. Δυσαρέσκεια για μεταρρυθμίσεις που δεν προχώρησαν

Άποψη από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

EWG : Ναι στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ - Περίοδος χάριτος για το κενό του 1 δισ. το 2020

Ναι στην πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ είπαν την Πέμπτη εκτός από τους εκπροσώπους των θεσμών και οι τεχνοκράτες του EWG, σηματοδοτώντας μια συνολική αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Η νέα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ

Είναι η δέυτερη γυναίκα που αναλαμβάνει το τιμόνι του ΔΝΤ, αντικαθιστώντας της Κριστίν Λαγκάρντ. Ποια είναι η έμπειρη πολιτικός από τη Βουλγαρία και πώς αντιμετώπισαν στην χώρα της τον διορισμό της.

Στιγμιότυπο από το υπουργείο Οικονομικών.

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τους θεσμούς - Συμφωνία μέχρι το τέλος Νοεμβρίου

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των απευθείας επαφών του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης, με την τελική συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2020 να αναμένεται στο τέλος Νοεμβρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ: Απεστάλησαν οι επιστολές - Ποια η διαδικασία

Στον ESM και του υπόλοιπους θεσμούς απεστάλησαν σήμερα οι επιτολές για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ. Ποια διαδικασία ακολουθεί, τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.

Συνεδρίαση του Eurogroup

Σήμερα το αίτημα για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Ξενικά η 4η αξιολόγηση

Η πρόθεση της Ελλάδας να πληρώσει τα 2,8 από τα περίπου 9 δισ. που χρωστά στο ΔΝΤ, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί αρχικά από τα ΔΣ του ESM και το EFSF που έχουν δανείσει από το 2012 έως και το 2018 περίπου 230 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Κριστίν Λαγκάρντ

Πλεονάσματα: Δύσκολες αλλά όχι απίθανες οι ελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά το 2020

Περιθώρια για παροχές από τα νοικοκυριά ακόμη και το 2020 θα έχει η κυβέρνηση, αν οι δανειστές δεχθούν μια πρώτη δημοσιονομική χαλάρωση για την Ελλάδα μέσω των ANFA.

Άποψη από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

ΔΝΤ: Πρόταση να καταργηθεί το όριο ηλικίας για τη θέση του γενικού διευθυντή

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει από σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου και αρκεί απλή πλειοψηφία για να εγκριθεί η πρόταση. Αν εγκριθεί τότε δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο για την υποψηφιότητα της Γκεοργκίεβα.

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Το Βερολίνο χαιρετίζει την υποψηφιότητα της Γκεοργκίεβα για την ηγεσία του ΔΝΤ

"Η κυρία Γκοργκίεβα, με την πολυετή εμπειρία της στην πολυμερή συνεργασία και με την υψηλή της κατάρτιση, έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την θέση", δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ.

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα: Ποια είναι η υποψήφια της ΕΕ για την ηγεσία του ΔΝΤ

Η Γκεοργκίεβα, που γίνεται 66 ετών τη 13η Αυγούστου, ξεπερνά το όριο των 65 ετών που έχει ορίσει το ΔΝΤ και θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή των κανόνων για να γίνει επικεφαλής του Ταμείου.

Κριστίν Λαγκάρντ

Η Λαγκάρντ παραιτείται από το ΔΝΤ

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τον διεθνή οικονομικό οργανισμό. Έχει προταθεί να αναλάβει επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Τσακαλώτος απαντά στο CNBC για το αν θα πάρει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο Τσακαλώτος απαντά στο CNBC για το αν θα πάρει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο Ευκλείδης Τσκαλώτος με το γνωστό του ύφος, κλείνει κάθε ενδεχόμενο να αναλάβει τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ. "Με ψηφοφορία 6-3 μου ανακοινώθηκε ότι πρέπει να απορρίψω ενδεχόμενη πρόσκληση" ανέφερε.

Ο Ε.Τσακαλώτος και η Κ.Λαγκάνρτ

CNBC: Ο Τσακαλώτος για επικεφαλής του ΔΝΤ

Ανάμεσα στους πιθανούς διαδόχους της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ παρουσιάζει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών το αμερικανικό CNBC - Ποιά είναι τα άλλα ονόματα που "παίζουν".

Μπρουνό Λε Μερ

Λε Μερ: Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει τον επόμενο επικεφαλής του ΔΝΤ

Την ανάγκη εξεύρεσης μιας "συμβιβαστικής λύσης" προκειμένου η Ευρώπη να παρουσιάσει το διάδοχο της Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ υπογραμμίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, έχοντας ξεκαθαρίσει ότι σχεδιάζει να αναλάβει ο ίδιος τη θέση.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπούνο Λε Μερ στο Παρίσι

Λε Μερ: Δεν θα διαδεχτώ την Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

"Θέλω να επιτύχω αποτελέσματα για τους Γάλλους. Δεν έχω φτάσει ακόμη στο τέλος όσων μπορώ να κάνω" δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, κλείνοντας την πόρτα σε ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δημήτρης Τζανακόπουλος
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τζανακόπουλος: Τεράστιο θέμα οι δηλώσεις Παπαδημητρίου - Η θέση της ΝΔ είναι ίδια με του ΔΝΤ

Ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών μίλησε για τη ΝΔ, τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Alpha, αλλά και το ΚΙΝΑΛ στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Ντέιβιντ Λίπτον: Ο αντικαταστάτης της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ντέιβιντ Λίπτον: Ο αντικαταστάτης της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Ο δεύτερος τη τάξει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ο Αμερικανός Ντέιβιντ Λίπτον, ορίστηκε χθες Τρίτη προσωρινός αντικαταστάτης της Γενικής Διευθύντριας του χρηματοπιστωτικού θεσμού της Ουάσινγκτον

Κ. Λαγκάρντ

Κριστίν Λαγκάρντ: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αναλάβει τα ηνία της ΕΚΤ

Η "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ ετοιμάζεται να προσθέσει μία νέα πρωτιά στο πλούσιο βιογραφικό της. Αυτή της πρώτης γυναίκας επικεφαλής της ΕΚΤ, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση της στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες στον πλανήτη.

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ

Θερινή “απόβαση” των Θεσμών: Η πρώτη άτυπη αξιολόγηση της νέας κυβέρνησης στα μέσα Ιουλίου

Έντονη παρουσία των θεσμών στην Αθήνα, για επαφές με το οικονομικό επιτελείο. Η βαριά ατζέντα της επόμενης μέρας των εθνικών εκλογών για την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Ποια κρίσιμα θέματα θα πέσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης από το Φθινόπωρο.