news 24/7

ΔΝΤ

Ειδήσεις και νεότερα σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Στιγμιότυπο από την ετήσια συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM

Νέα "συνταγή" λιτότητας ετοιμάζουν οι δανειστές μετά τις εκλογές

Μετά την χθεσινή επανάληψη των ανησυχιών του επικεφαλής του ESM για το δημοσιονομικό στόχο του 2019 είναι σαφές ότι οι δανειστές θα επανέλθουν μετά τις εκλογές ζητώντας νέα μέτρα λιτότητας.

Χρήστος Σπίρτζης, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

Σπίρτζης: Η παραίτηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου δείχνει το ήθος της

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε για τις υπηρεσιακές μεταβολές που είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη ΝΔ, αλλά και το ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Ρουμελιώτης: Το ΔΝΤ αναγνωρίζει τα λάθη του, την ώρα που εδώ κάποιοι επιμένουν στη μονόπλευρη λιτότητα

Ο πρώην αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ μιλά για το ποιοι ήταν υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και ποιοι κατά, και κυρίως γιατί.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΔΝΤ

ΔΝΤ: Παρακάμψαμε την αναδιάρθρωση για να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Αφού έχει παραδεχθεί πολλάκις τα λάθη του στις προβλέψεις για τα ελληνικά προγράμματα τώρα, το ΔΝΤ παραδέχεται και το συμβιβασμό που έκανε για την Ελλάδα να την δανείσει χωρίς να προηγηθεί αναδιάρθρωση του χρέους και μόνο για να διασωθούν οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου

Εξόφληση ΔΝΤ και μείωση πρωτογενών τα βήματα προς την κανονικότητα

Η αποπληρωμή του Ταμείου όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για κάθε χώρα ανά την υφήλιο (πιο πρόσφατα το έκανε η Πορτογαλία και η Ιρλανδία) σημαίνει μια σφραγίδα για έξοδο από την οικονομική κρίση.

Τρύφωνας Αλεξιάδης

Αλεξιάδης: "Πολιτικά επικίνδυνο αυτό που κάνει με το αφορολόγητο ο Μητσοτάκης"

Ο υπεύθυνος τομέα οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μίλησε στον News 24/7 στους 88.6 για την αποπληρωμή μέρους των δανείων προς το ΔΝΤ, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το αφορολόγητο.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Εγκρίθηκε από τον ESM η δόση των 973 εκατ. ευρώ και η αποπληρωμή του ΔΝΤ

"Η σημερινή απόφαση να μην χρεωθεί το πέναλτι επιτοκίου δείχνει ότι η Ελλάδα προχωρά τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Χωρίς ενστάσεις πέρασε η πρόταση που είχε στείλει η Ελλάδα την Μεγάλη Τρίτη για την πρόωρη αποπληρωμή του "ακριβού δανείου" προς το ΔΝΤ.

Άποψη από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

"Ναι" των θεσμών για ολική εξόφληση του ΔΝΤ αλλά σε δύο δόσεις

Η πρώτη φάση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με το Υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται να στείλει σήμερα ή αύριο το επίσημο αίτημα της για την αποπληρωμή των 3,7 δισ. στον ESM αν είναι δυνατόν αμέσως μετά τις εκλογές

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στο Λουξεμβούργο

Σύντομα οι διαδικασίες για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Έρχεται η δόση των 973 εκατ. ευρώ

Για την πρόωρη αποπληρωμή των 3,7 δισ. στο ΔΝΤ, το υπουργείο Οικονομικών θα υποβάλλει αίτημα στον ESM ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα ζητήσει την εξόφληση μέρους των δανείων από την Ελλάδα μαζί με το ΔΝΤ. Μετά θα πρέπει να συμφωνήσει το Eurogroup και στη συνέχεια το αίτημα να περάσει και από τα εθνικά κοινοβούλια με πιο κρίσιμη την απόφαση του γερμανικού.

Τσακαλώτος και Λαγκάρντ

Συμμαχία θεσμών και Ελλάδας για την αποπληρωμή του ΔΝΤ - Η συμβιβαστική φόρμουλα

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση αλλά αντίθετα υποστηρίζει σταθερά την ελληνική πρωτοβουλία και ενεργεί ως μεσολαβητής εκ μέρους της Ελλάδας. Κρίσιμα τα ραντεβού Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον. Ποιοι διαφωνούν και πώς θα καμφθούν οι αντιρρήσεις.

Εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ

"Ναι" και από Λαγκάρντ για την αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, την πρόθεση της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή του λεγόμενου "ακριβού μέρους του δανείου του ΔΝΤ", εξέλιξη που ικανοποιεί το Ταμείο.

Ο Π.Τόμσεν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ

Τόμσεν: "Καλωσορίζουμε την πρόθεση της Ελλάδας να αποπληρώσει χρέος προς το ΔΝΤ"

Αυτό απάντησε πριν λίγη ώρα σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου του ΔΝΤ κ. Πολ Τόμσεν ο οποίος τοποθετήθηκε και για την μείωση του αφορολόγητου αλλά και την κατάσταση των τραπεζών.

Ο Πολ Τόμσεν

ΔΝΤ: Προβλέπει μείωση του χρέους κατά 40% του ΑΕΠ ως το 2024

Τη μείωση του χρέους κατά 40,1% του ΑΕΠ ως το 2024 προβλέπει για την Ελλάδα η έκθεση του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές προοπτικές των μελών του. Επίσης, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η χώρα μας θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνεδρίαση στη βουλή

Τσακαλώτος: Θα συμφωνήσουν όλοι στην αποπληρωμή του ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως τα οικονομικά επιχειρήματα είναι συντριπτικά υπέρ της αποπληρωμής του συγκεκριμένου χρέους. Τι είπε για αφορολόγητο και για το "μαξιλάρι" που θα βρει η επόμενη κυβέρνηση.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το ΔΝΤ

Αναπτυξιακή επιβράδυνση για Ευρωζώνη αλλά επιτάχυνση για Ελλάδα "βλέπει" το ΔΝΤ

Η Ελλάδα θα φτάσει ρυθμό ανάπτυξης 2,7% του ΑΕΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, ο οποίος θα υποχωρήσει στο 1,8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, αναφέρει έκθεση του Ταμείου που επιβεβαιώνει την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.

H επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ

Χρέος: Πληρώνουμε το "ακριβό" ΔΝΤ - Έρχεται νέα έκδοση ομολόγου 

Η ελληνική πλευρά δεν έχει καταθέσει ακόμη επίσημο αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή χρέους προς το ΔΝΤ. Ωστόσο, η εαρινή σύνοδος του Ταμείου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας δίνει μια καθαρή ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα με την ηγεσία του Ταμείου.

Άποψη από τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον

Πρόωρη αποπληρωμή των δανείων που πήρε η Ελλάδα από το ΔΝΤ "βλέπει" το Bloomberg

Η αποπληρωμή του ΔΝΤ νωρίτερα του προγραμματισμένου θα μείωνε τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τα προσεχή χρόνια, αφού μέρος αυτών των δανείων είναι ακριβότερα τόσο από τα δάνεια που έχει λάβει από την Ευρωζώνη, όσο και από το κόστος δανεισμού από τις αγορές.

Τράπεζα της Ελλάδος

Πώς και πότε θα αποπληρώσουμε το δάνειο του ΔΝΤ

 Το οικονομικό επιτελείο έχει προαναγγέλλει εδώ και καιρό την πρόθεση του να αποπληρώσει μέρος του δανείου του ΔΝΤ και κάποια από τα ομόλογα που διακραττεί η ΕΚΤ, ώστε να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι ανάγκες χρηματοδότησης του χρέους μεσοπρόθεσμα.

Τα γραφεία του ΔΝΤ, στις ΗΠΑ

ΔΝΤ: Ζητά επιτάχυνση για τα κόκκινα δάνεια - Βλέπει δημοσιονομικούς κινδύνους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην πρώτη του έκθεση μετά τα μνημόνια αναφέρει ότι η Ελλάδα μπορεί αν εξυπηρετήσει σε ικανοποιητικό βαθμό το χρέος της, αλλά και να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με επιβάρυνση της ανάπτυξης.