Τουρισμός: Πτώση 40% στις κρατήσεις

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία μετά από τηλεφώνημα για ύποπτο δέμα. Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010.  ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΛΕΝΤΖΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Ύφεση στον τουρισμό ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε τι διαπιστώνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού σχετικά με τις φετινές κρατήσεις

Πτώση της τάξεως του 30 ή και 40% διαπιστώνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας που διαδέχτηκε τις εκλογές της 6ης Μαίου, αλλά και των ξένων δημοσιευμάτων που μετέδιδαν εικόνα αστάθειας που οδηγεί, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ.

"Ο τουρισμός της Ελλάδας αργοσβήνει", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΠΟΕΤ, ζητώντας από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών.

"Η τουριστική Ελλάδα σήμερα έχει εγκαταλειφθεί από τους πολιτικούς και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τη φετινή τουριστική περίοδο", τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας, επισημαίνοντας κυρίως την αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό, με αναφορές στα επεισόδια στην Αθήνα, στις απεργίες και στα κλειστά μουσεία μετά τις 2.30 το μεσημέρι.

Μέσα σε όλα τα αρνητικά έρχεται να προστεθεί και η ακυβερνησία, για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον φόβο τού εν δυνάμει επισκέπτη, λέει η ΓΕΠΟΕΤ και αναρωτιέται: "Ποιος τουρίστας θα έρθει σε μια χώρα όπου δεν ξέρει τι θα βρει. Πόσο μάλλον τώρα που η χώρα δεν έχει ακόμη κυβέρνηση και αυτός που σκέφτεται να μας επισκεφθεί φοβάται".

Οι κρατήσεις έχουν "παγώσει", υπογραμμίζει από την πλευρά του και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), κάνοντας έκκληση στην ελληνική Πολιτεία και στα κόμματα της Βουλής να διαβεβαιώσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι "η Ελλάδα έχει απόλυτη ηρεμία, ασφάλεια και είναι σε θέση να υποδεχθεί τουρίστες από όλον τον κόσμο".

Παράλληλα, καλεί όλους τους φορείς του τουρισμού να απευθύνουν κοινό μήνυμα στις διεθνείς τουριστικές αγορές, ζητώντας τους να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στη χώρα.

Ανδρέας Ανδρεάδης: Τζογάρεται το μέλλον της πατρίδας μας

Την κρισιμότητα των πολιτικών εξελίξεων σχολίασε από τη μεριά του και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος σχολίασε χαρακτηριστικά: "Τις τελευταίες δέκα ημέρες αντί σύνθεσης, σύνεσης και ρεαλισμού, παρακολουθήσαμε έκπληκτοι, σε μία κακόγουστη παρτίδα πολιτικού πόκερ, να τζογάρεται το μέλλον της πατρίδας μας".

Ο ίδιος προσθέτει ότι "μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης, ουτοπικών προσεγγίσεων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, οι πιθανότητες καταστροφικής χρεοκοπίας και εξόδου από το Ευρώ έχουν πλέον αυξηθεί δραματικά. Οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων, αλλά και προσωπικά πολιτικών αρχηγών είναι βαρύτατες".

SHARE:

24Media Network