Τραμπ: Επιβάλλει δασμούς και τώρα βρίσκει άδικα τα αντίμετρα

President Donald Trump pauses as he arrives to speak about the mass shooting at a South Florida High School from the White House, Thursday, Feb. 15, 2018, in Washington. (AP Photo/Carolyn Kaster)
President Donald Trump pauses as he arrives to speak about the mass shooting at a South Florida High School from the White House, Thursday, Feb. 15, 2018, in Washington. (AP Photo/Carolyn Kaster) AP

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσπαθεί τώρα να αποφύγει τα αντίποινα και τους δασμούς που σχεδιάζει η ΕΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι προγραμματίζονται συναντήσεις υπουργών της κυβέρνησής του με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητηθούν οι εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών, μετά την απόφαση που έλαβε να επιβάλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και το αλουμίνιο.

Οι εμπορικοί εταίροι των ΗΠΑ απειλούν με αντίποινα μετά την επίσημη ανακοίνωση της επιβολής των δασμών –από τους οποίους εξαιρούνται προς το παρόν το Μεξικό και ο Καναδάς ενώ η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι θα δείξει "ευελιξία" και προς άλλους "φίλους και εταίρους".

"Ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος θα μιλήσει με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξάλειψη των μεγάλων Δασμών και Φραγμών που χρησιμοποιούν εναντίον των ΗΠΑ. Δεν είναι δίκαιο για τους αγρότες και τους κατασκευαστές μας" έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενρίκο Μπρίβιο δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες περιμένουν κάποιες αποσαφηνίσεις σχετικά με το ποιος θα εξαιρεθεί από τους δασμούς. Τόνισε ότι προς το παρόν δεν σχεδιάζεται "καμία τέτοια συνάντηση" μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου αλλά εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν επαφές "σε διάφορα επίπεδα" για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόσχεση Τραμπ για 'πολύ δίκαιους' δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

ΗΠΑ: Υπεγράφησαν οι δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο - Προσωρινή απαλλαγή για Μεξικό και Καναδά

Ο Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο – Διεθνείς αντιδράσεις για τους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο

Η Κομισιόν θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους δασμούς Τραμπ

SHARE:

24Media Network